Vali Çınar: Devlet bütün imkanlarını halkı için seferber ediyor

Muş Valisi Ali Çınar, devletin bütün imkânlarını halkı için seferber ettiğini söyledi. Ali Çınar, yapımı...

Muş Valisi Ali Çınar, devletin bütün imkânlarını halkı için seferber ettiğini söyledi.
Ali Çınar, yapımı devam eden 400 yataklı Muş Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu. İl Sağlık Müdürü Dr. Kenan Akpolat ile birlikte hastane inşaatını gezen Çınar, yüklenici firma temsilcisinden çalışmalar bilgi aldı.
Yapılan incelemenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Çınar, “2010 yılında inşaatı başlayan 400 yataklı Muş Devlet Hastanemizin inşaat çalışmasının durumda olduğunu görmek istedik. İnşaatı yerinde gördük. İnşaatın çalışmaları hakkında gerek firma yetkilisi ve İl Sağlık Müdürümüzden yerinde bilgiler aldık. İnşaatta herhangi bir aksama ve sıkıntı yok, normal takviminde ilerliyor. İnşallah planlandığı gibi 2013 Ağustos ayı içerisinde tamamlanıp hizmete sunulmasını umuyoruz. Normal şartlarda bir aksaklık yaşanmasa teslim tarihi budur.” diye konuştu.
Hastane inşaatının ödeneğinde herhangi bir sıkıntı olmadığını hatırlatan Çınar, şöyle devam etti: “Müteahhit firma tüm ekipleri ile birlikte çalışıyor. Biz tabi temenni ediyoruz ki tarihinden ve programından önce bitirip hizmete sunalım. Vatandaşlarımız daha konforlu bir ortamda hastane hizmeti ve sağlık hizmeti alsınlar diye istiyoruz. Doğrusu bunu bütün hizmetlerimiz içinde bekliyoruz. Gerek Eğitim gerek sağlık gerekse diğer kamu hizmetlerinde de aynı şekilde zamanın en iyi şekilde verimli çalışılarak değerlendirilmesini istiyoruz.”
Muş’un geliştiğini ifade eden Çınar, buna örnek olarak da 400 yataklı devlet hastanesini gösterdi. Çınar, “Muş’un geliştiğinin en güzel örneklerinden biride hastanemizdir. Hastane inşaatının başlamasıyla birlikte hemen yakın yerlerde kooperatif blokları başladı. İnşallah burada görev yapacak olan sağlık personellerimiz buralarda ikamet edip ve barınma sıkıntısı da yaşanmayacaktır. Bir yandan devlet bu güzel yatırımları yaparken öbür taraftan ise özel sektör paralel konut yatırımları yapıyor. Gelişme ve kalkınma böyle olur. Hem devlet hem de özel sektör hep birlikte çalışıyoruz. İnşallah Muşumuzun geleceğinin daha iyi olmasını arzu ediyoruz gerek eğitim gerek sağlık hizmetlerinde gerek güvenlik hizmetlerinde ve gerek alt yapı hizmetlerinde vatandaşlarımızın daha huzurlu, rahat daha keyifli hayat sunmasına destsek sunmaya çalışıyoruz.”diye konuştu.
Devletin vatandaşı için bütün imkânlarını seferber ettiğini belirten Vali Çınar, “Devletimizin sağlamış olduğu imkânlarla yatırımlar bu seviyelere geliyor. Bu yönüyle devletimizin gerçekten Muş’a ve Muş insanına verdiği önemi, değeri de görüyoruz. Müteahhit firmamız, çalışanlarına ve teknik personeline de kazasız belasız ve sağlıklı bir çalışma diliyorum.” dedi.
Öte yandan hastane inşaatında çalışan işçiler ile taşeron firma arasında yaşanan ücret sıkıntısının da giderildiği öğrenildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz