Vali Çınar: Malazgirt'i, Çanakkale gibi yapmak durumundayız

Muş Valisi Ali Çınar, "Bugün bu toprakların vatan olmasında Çanakkale ne kadar önemliyse Malazgirt de...

Muş Valisi Ali Çınar, "Bugün bu toprakların vatan olmasında Çanakkale ne kadar önemliyse Malazgirt de o kadar önemlidir. Aslında iki önemli tarihi mekandan biri olan Çanakkale belli bir seviyede kendisine yer buldu. Ama Malazgirt bizim istediğimiz seviyede değil. Malazgirt'i, Çanakkale gibi yapmak durumundayız" dedi.

36’ıncı Turizm Haftası, Muş'ta düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen kutlama törenine katılan Vali Ali Çınar, Malazgirt ilçesinin turizm açısından hak ettiği değeri görmediğini ifade etti. Malazgirt’in Çanakkale kadar önemli olduğunu belirten Vali Çınar, "Bugün bu toprakların vatan olmasında Çanakkale ne kadar önemliyse Malazgirt de o kadar önemlidir. Aslında iki önemli tarihi mekandan biri olan Çanakkale belli bir seviyede kendisine yer buldu. Ama Malazgirt bizim istediğimiz seviyede değil. Bunun için gayret sarf ediyoruz. Malazgirt Anıt Projemiz, Kültür Yolu Projemiz için çok gayretli çalışıyoruz. Malazgirt'i, Çanakkale gibi yapmak durumundayız. Malazgirt, tarihimizde önemli mihenk taşlarından biridir." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Buraya gelen tüm insanların memnun olmasını sağlamak gerektiğini anlatan Çınar. "Bunun için de sunduğumuz hizmetin kalitesini her geçen gün arttıracağız. Buradaki memnuniyeti sağlamak için güvenlik ve huzur da şart. Güvenli ve huzurlu iller ancak turizm faaliyetlerinde daha çok yer alabilirler. Çok şükür bölgemizde en huzurlu iller arasında bulunuyoruz. Bu huzuru vatandaşlarımızın sağduyusu temin ediyor. Bu huzura hepimizin sahip çıkması gerekiyor. Çünkü huzur sayesinde her türlü alanda gelişeceğiz. Huzurun olmadığı yerde yatırım, kalkınma olmaz. Huzurun olmadığı yerde adam gibi turizm de olmaz. Bunun için huzura çok ihtiyacımız var." dedi.

ALTERNATİF TURİZM SEKTÖRLERİ VE TURİZM ALANLARI MEYDANA GETİRİLDİ

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin de Türkiye’de turizmin son yıllarda büyük gelişme katettiğine dikkat çekti. Çetin, "Turizm, yıldan yıla artan bir şekilde gelir yaratmaktadır. İstihdam ve yatırım olanakları ile doğrudan ve dolaylı olarak Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır. Başlangıçta deniz-kum-güneş mantığıyla sürdürülmeye çalışılan turizm ülkemizin zengin bitki örtüsü, kültür varlıkları, tabiat ve doğal güzellikleri de göz ününde bulundurularak turizmde çeşitlilik oluşturulmuş ve alternatif turizm sektörleri ve turizm alanları meydana getirilmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Reklam
Reklam

Konuşmalardan sonra sahne alan Muş Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi müzik bölümü öğrencileri, Türkçe, Azerice, Arapça, İngilizce, Kürtçe, Lazca ve Zazaca şarkılar söyledi. Konser, izleyenlerin beğenisini kazandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: