Vali Çınar, OSB'deki Yatırımcıları Ziyaret Etti

Vali Ali Çınar, Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren işletmeleri ziyaret etti.

Vali Ali Çınar, Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren işletmeleri ziyaret etti.

OSB'de incelemelerde bulunan Çınar, bölgede geçmiş dönemlerde kurulan ve faaliyetine devam firmalara gereken desteği vereceklerini belirtti.

OSB'de, 2011 yılından önce yapılan tahsislerden sadece 8 firmanın taahhütlerini yerine getirdiğini vurgulayan Çınar, 2011 yılında 30 firmaya 37 parselin bedelsiz tahsis edildiğini ancak herhangi bir çalışma yapmadığı belirlenen 22 firmanın tahsis işleminin iptal edildiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Çınar, 2012 yılında 10 yapı ruhsatı, 7 yapı kullanma izin belgesi ve 5 işyeri açma ve çalışma ruhsatı verildiğini bildirerek, şöyle konuştu:

"OSB'deki 54 parselden 41'i 34 firmaya tahsis edilmiş. Şu anda faal 13 firmamız bulunmakta. Muş çok büyük potansiyele sahip. Ancak bu potansiyelini tam olarak değerlendiremiyor. Bu potansiyeller değerlendirildiğinde Muş'un gelişmesinin önünde hiçbir engel kalmayacak. İlimiz havaalanı, demiryolu ve karayoluyla bölgeye açılan bir kapı. Muş, bu yönüyle yatırımcısına da çok büyük kolaylıklar sağlıyor."

OSB'ye doğalgaz hattının çekilmesi için çaba göstereceklerini anlatan Çınar, kentte KOSGEB Muş Hizmet Merkezi ile Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Muş Koordinatörlüğü'nün de kurulduğunu ifade etti.

Bu kurumların kentteki yatırımcılara büyük destek vereceğine değinen Çınar, "Ayrıca önümüzdeki dönemde de Avrupa Birliği (AB) fonlarından çok büyük miktarlarda yatırıma yönelik hibe destekleri alacağız. Devlet ve valilik olarak düzgün çalışanın ve Muş'a hizmet edenin sonuna kadar yanındayız" dedi.

Reklam
Reklam

Çınar, 80 bin hektarlık Muş Ovası'nın toplulaştırma ve sulama projelerinin devam ettiğine dikkati çekerek, ihaleyi alan firmanın Karasu Nehri'nde ıslah çalışmasına başladığını dile getirdi.

Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: