Vali Çınar, Sevkap Kursiyerleri İle Bir Araya Geldi

Muş Valisi Ali Çınar, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklenen ve Aile ve Sosyal Politikalar...

Muş Valisi Ali Çınar, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklenen ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Muş Sevgi Kapısı’ projesinden yararlanan kursiyerlerle bir araya geldi.

SODES kapsamında bu yıl ikincisi uygulanan Muş Sevgi Kapısı Projesi (SEVKAP) kapsamında dikiş-nakış, halıcılık, ahşap boyama ve filografi eğitimi alan kadın kursiyerleri ziyaret eden Vali Ali Çınar, yapılan el örmesi halı, sandık ve tabloları inceledi. Yeşilyurt Mahallesi’nde oluşturulan toplum merkezinde eğitim alan kadınların yaptıkları eserleri inceleyen Çınar, “Sizlerin fedakâr, sevgi ve saygı dolu yapınız bizler için çok önemlidir. Yavrularımızın ilk öğretmeni sizlersiniz. Sizlerin eğitimleri, geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimlerini de etkilemektedir. Bu nedenle sizler önce kendinizi eğitecek, sonra çocuklarınızı, hatta eşlerinizi eğiteceksiniz. Biz burayı sizler için yaptık. Sizler bir şeyler öğrenin, sosyalleşin, boş zamanlarınızda bir şeyler üreterek aile ekonomisine katkı sağlayın diye bu projemiz uygulanıyor. İnşallah buna benzer merkezlerimizin sayısını artıracağız” dedi.

Reklam
Reklam

Kadın kursiyerlerle olan buluşmasının ardından, proje kapsamında açılan bilgisayar sınıfı ve kreşteki çocuklarla bir araya gelen Çınar, çocuklarla tek tek ilgilenerek, eğitmenlere, çocukların temizlikleri ve eğitimlerine önem vermeleri tavsiyelerinde bulundu. Vali Çınar, “Burası sevgi kapısıdır. Valiliğimiz SYDV ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü bir projenin eseridir. Bura herkese açık; eğitim, kültür faaliyetleri ile ev hanımlarımıza boş zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirme imkânı sunuyoruz. Kadınlarımız buraya gelirken okul çağında olan çocuklarını getirerek, burada bilgisayar ortamında eğitim almaları, daha küçük yaşlarda olan çocuklarına ise kreş imkânı sağlıyorlar. Kadınlarımız ve genç kızlarımız burada Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü faaliyet programı kapsamındaki eğitimlere katılarak, halıcılık, müzik, takı-tasarım gibi alanlarda kendilerini geliştiriyorlar. Biz sadece burada değil birkaç merkezde kadınlarımıza okuma-yazma eğitimi ve el becerilerine yönelik eğitimler veriyoruz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz