Vali Çınar Ve Eşinden Huzurevi Ve Çocuk Yuvasına Ziyaret

Bartın Valisi Ali Çınar eşi Elife Çınar ile birlikte Bartın 75. Yıl Huzurevi ve Gözde...

Bartın Valisi Ali Çınar eşi Elife Çınar ile birlikte Bartın 75. Yıl Huzurevi ve Gözde Birsöz Çocuk Yuvasını ziyaret etti.

Huzurevi sakinleri ile tek tek tanışan Vali Ali Çınar onlarla sohbet ederek, herhangi bir sıkıntıları olduğunda Valiliğin ve konutunun kapılarının kendilerine 24 saat açık olduğunu söyledi. Huzurevi sakinlerine bundan sonra sık sık beraber olacaklarını söyleyen Vali Çınar sadece Vali olarak değil Ali Çınar olarak da her zaman yanlarında olduğunu ifade etti. 75. Yıl Huzurevi ziyaretinin ardından Gözde Birsöz Çocuk Yuvasını'da ziyaret eden Çınar ve eşi buradaki ziyaretlerinde çocuk yuvasını Bartın'a kazandıran Birgül Birsöz'de eşlik etti.

Reklam
Reklam

Yuvada yaşayan çocuklarla tek tek ilgilenerek onlar hakkında ilgililerden bilgiler alan Vali Çınar, "Çocuklar hepimizin çocuklarıdır. Bizlere emanettir. Çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek bizim en büyük görevlerimizdendir" dedi.

Daha sonra Vali Çınar ve eşi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı "Çocuk Evi" adı altında 5-6 çocuğun barınıp yaşamlarını sürdürebileceği, temel gereksinimlerini karşılayabileceği, arkadaşlık, komşuluk ve mahalle gibi kavramları yaşayarak içinde bulundukları toplumla bütünleşmeleri ve sosyalleşmeleri amacıyla yeni bir bakım modelinin ülkemiz genelinde uygulamaya konulmasına parelel olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce ilimiz şehir merkezinde, 4 çocuğumuzun barındığı, 24 saat görevli bakıcı anne gözetiminde ve grup sorumlusu denetiminde kurulan çocuk evini ziyaret etti.

Çocuk evinde barınan çocuklarımızla yakından ilgilenen Elife Çınar, "Her mahallede bir apartman, her apartmanda bir daire" çocuk evi bakım modeli kapsamında ilimizde de açılan bu tür çocuk evlerinin daha da yaygınlaşması gerektiğini ifade ederek çocuklarımızın aile ortamı içerisinde yaşamlarını sürdürmelerinin toplum ve çocuklar açısından da yararlı bir model olacağını belirtti. Elife Çınar ayrıca bugün burada bir ev ortamında çocuklarla beraber olmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyerek çocuk evi sayısının çoğalması temennisinde de bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: