Vali Çınar'dan Milli Eğitim Müdürlüğüne Ziyaret

Bartın Valisi Ali Çınar, İl Milli Eğitim Müdürü İsa Şeker'i ziyaret etti.Bartın Valisi Ali Çınar,...

Bartın Valisi Ali Çınar, İl Milli Eğitim Müdürü İsa Şeker'i ziyaret etti.

Bartın Valisi Ali Çınar, İl Milli Eğitim Müdürü İsa Şeker’den ilin eğitim durumu hakkında detaylı bilgi aldı. Vali Çınar'a İl Milli Eğitim Müdürü İsa Şeker ile beraberinde İl Eğitim Denetmenleri Başkanı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları hazır bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü İsa Şeker’in ilimiz eğitimi hakkında verdiği bilgilerin ardından Vali Çınar, “Verdiğiniz istatistik bilgiler, Bartın’ın eğitimdeki yerinin pek çok ilden yukarıda olduğunu görüyorum, ancak bu durum, bizlere hep birlikte daha çok çalışmamızı ve bu durumu daha da yukarı çıkarmamız gerekliliğini de ortaya koymaktadır. İnsanların en hayırlısı, insanların hizmetinde bulunandır. Korku ve tehdide bağlı yönetim yerine, sevgi, saygı ve hoş görüye dayalı yönetim anlayışı okullarda benimsenmelidir. Sevgi ve saygıya bağlı yönetim kalıcı olur. Toplumsal değerlerimizin günümüzde kaybolduğuna şahit olmaktayız. Saygının, sevginin, birlikte yaşamanın ve paylaşmanın değerini toplumumuza ve çocuklarımıza kazandırmak zorundayız. İnsanların birbirlerine güzel bir dille selam vermeleri, nezaket kurallarını uygulamaları toplumsal barış adına önemli katkılar yapacaktır. 2+2’nin = 4 ettiğini çocuklara okullarda öğretiyoruz. Ancak, bunun günlük hayatta nasıl kullanılacağının öğretilmesi de gerekiyor. Bu da ancak eğitimle olmaktadır. Sahip olduğumuz nüfusun nitelik ve kalitesi önemlidir. Evde aileler, okullarda öğretmenlerimize bu konuda çok önemli görevler düşmektedir. Bildiğiniz gibi 2023 vizyonumuzla, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün belirttiği “Muasır Medeniyetler Seviyesine Çıkma” ülküsü birbiriyle aynı olan hedeflerdir. Bu da ancak öğretmenle, okulla ve eğitimle gerçekleşir" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: