Vali Çolak, Siirtlileri kan vermeye davet etti

Siirt Valisi Musa Çolak, Kızılay Şube Başkanlığı ve Valilik tarafından ortaklaşa düzenlenen kampanya kapsamında kan...

Siirt Valisi Musa Çolak, Kızılay Şube Başkanlığı ve Valilik tarafından ortaklaşa düzenlenen kampanya kapsamında kan verdi. Çolak, bütün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile vatandaşları kan bağışında bulunmaya davet etti.

Vali Musa Çolak, yaptığı açıklamada, Hükümet Konağı'nın alt katında kan bağışı kampanyası düzenlediklerini söyledi. Kendisi de kan veren Vali Çolak, “Türk Kızılay’ı ulusal ve uluslararası alanda her koşulda insanların acısını hafifletmeye çalışan ve hizmetlerinde hiçbir ayrım ve çıkar gözetmeyen ülkemizin en köklü ve güçlü yardım kuruluşudur. İnsan onurunun korunması amacıyla, gönüllü olarak çalışmalar yürüten Türk Kızılay'ı, günümüze kadar yurt içi ve yurt dışında milyonlarca ihtiyaç sahibine, halkımızın yardım elini uzatmıştır." dedi.

Reklam
Reklam

"Türk Kızılayı’nın büyük bir özveriyle gerçekleştirdiği çalışmalarda temel gücü, yardımsever halkımız ve Kızılaycılık ruhudur." diyen Çolak, "Türk Kızılayı, halk sağlığı ile yakından ilgilenen bir kurum olarak Türkiye’de kan hizmetlerinin kurulup geliştirilmesi görevini üstlenmiştir. 'Bölgesel Kan Merkezleri Projesi' ile ülkemizin kan sorununu çözmeyi hedefleyen Türk Kızılayı, ülkemizin kan gereksiniminin önemli bir bölümünü karşılamaktadır. Bugün de Kızılay kan kampanyasına destek vermek amacıyla, Valilik olarak tüm kamu kurum ve kuruluşlarını harekete geçiriyoruz. Gönüllülük esasına göre, kurum çalışanlarımız kan vereceklerdir. Bir insana hayat vermek, tüm insanlığa hayat vermeye benzer. “ dedi.

Kızılay Şube Başkanı Yener Tanık, Vali Çolak ve kan bağışçılarına teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: