Vali Coş: Adana Gıda Güvenliğinde '1' Numara Olacak

Adana’da ‘Beyaz Yıldız Berat’ı almaya hak kazanan 9 işletmeye törenle sertifikaları takdim edildi. Törende konuşan...

Adana’da ‘Beyaz Yıldız Berat’ı almaya hak kazanan 9 işletmeye törenle sertifikaları takdim edildi. Törende konuşan Vali Hüseyin Avni Coş, Adana'nın gıda güvenliğinde plakasındaki gibi ‘1’ numara olacağını söyledi.

Adana Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından lokanta, pastane gibi işletmelerin, gıda mevzuatına uygun üretim yapmaları, hizmet kalitelerini artırmaları, temizlik ve hijyene azami dikkat göstermeleri amacıyla oluşturulan Beyaz Yıldız Beratı Yönergesi kapsamında yapılan denetimlerde 9 işletme berat almaya hak kazandı. İşletmelere beratları Pasta Bahçesi’nde düzenlenen törenle verildi. Törende konuşan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, yönerge çerçevesinde geçen yıl denetimlerin 3 kat artırıldığını söyledi. Bütün işletmelere bu belgeyi almaları temennisinde bulunan Vali Coş, “Biz tüketicimizin bize güvenerek alışveriş ettiklerini biliyoruz. Bu nedenle sorumluluğumuzu daha iyi yerine getirebilmek için her işletmeyi birden fazla yıl içinde denetleyelim. Bu denetimler cezalandırma amaçlı değil, ama aralıksız sürecek. İnşallah 2013’te çok daha fazla işletmeye ulaşacağız. Neticede bütün yaptıklarımız Adanalıların sağlığı için, ödedikleri paralarla sağlıklarının tehlikeye düşmemesi için. Bunu hep beraber gerçekleştireceğiz. Sonuçta Adana gıda güvenliğinde plakasındaki gibi Türkiye’de 1 numara olacaktır. Bunu gerçekleştirmek için 2.5 milyon Adanalı ile beraber çalışacağız, üniversitemizden de destek alacağız, meslek odalarımızdan da destek alacağız, hep beraber daha güzel Adana’yı gerçekleştireceğiz.” dedi.

Reklam
Reklam

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül ise 2012 yılında gıda konusunda bin 450 fırın çalışanını hijyen eğitimine tabi tuttuklarını açıkladı. Merkez ilçelerdeki bütün fırınların denetlendiğinin altını çizen Aygül, “Bici bicicileri tarihinde ilk defa denetledik. Ama yapacak daha çok işimiz var. Önümüzdeki dönemde çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Programda, pastacılık alanında Pasta Bahçesi, lokantacılıkta Lagos, Elem Restoran, Şato Seyhan Restoran, Gazipaşa Kebap, Park Zirve, Onbaşılar Kebap Restoran, Akdeniz Hanedan Sofrası, tatlıcılık dalında ise Künefeci Hasan Masat firmalarına Beyaz Yıldız Beratı takdim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: