Vali Coş: Atatürk’ü doğru anlamak Türkiye’deki her ferdin borcudur

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, hayatını Türk milletinin bağımsızlığına, refah ve mutluluğuna adayan Atatürk’ü, ebediyete...

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, hayatını Türk milletinin bağımsızlığına, refah ve mutluluğuna adayan Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 73. yılında, rahmet ve şükranla andıklarını söyledi.
Hüseyin Avni Coş, Atatürk'ün ölümünün 73. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, Türkiye’nin Atatürk'ün gösterdiği, ilim ve fennin aydınlattığı yolda gelişmesini sürdürdüğünü vurguladı.
Coş, “O’nun ortaya koyduğu ilke ve inkılâpları benimsemek, doğru anlamak, aklın ve bilimin öncülüğünde gereklerini yerine getirmek, Türkiye Cumhuriyeti’ndeki her ferdin borcudur.” dedi.
Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da yayınladığı mesajda, Atatürk'ün yeri doldurulmaz eşsiz bir lider olduğunu belirtti.
Aldırmaz, şunları kaydetti: “10 Kasım tarihi Büyük Önder Atatürk’ü anma günü olduğu kadar, O’nun kurduğu cumhuriyete sahip çıkma konusundaki kararlılığımızı gösterdiğimiz gündür. Ömrünü Türk milletine ve adayan Atatürk’ün bizlere emanet ettiği cumhuriyeti sonsuza kadar korumak ve geliştirmek en önemli görevimizdir.”
Adana Barosu Başkanı Aziz Erbek de mesajında, Atatürk’ün tarih boyunca yetişen büyük önderlerden biri olduğunu kaydetti.
Erbek, “O; bilgisi, sevgisi, hoşgörüsü, barışçılığı ve demokrat kimliği ile dünyada hayranlık uyandırmış, insanlığın saygı gösterdiği unutulmaz devlet adamları arasındaki yerini almıştır.” ifadelerini kullandı.
MHP Adana İl Başkanı A. Kadir Üçkardeşler ise “Bizleri tek bir millet olarak aynı vatan, bayrak ve ülküler etrafında buluşturan Mustafa Kemal Atatürk’e şükran borçluyuz.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz