Vali Coş, çalışmaları inceledi

Vali Hüseyin Avni Coş, Seyhan Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmasını yerinde inceledi.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Seyhan Belediyesi tarafından yürütülen Adana’nın ilk ve bölgenin en büyük kentsel dönüşüm çalışmasını yerinde inceledi.

Beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz ve Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk’le birlikte Barış ve İsmet Paşa Mahalleleri’nde birinci etap birinci kısım temel atma hazırlıkları yapılan bölgeye gelen Vali Coş, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Başkan Prof. Dr. Azim Öztürk, Seyhan Kıyıkent Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Barış ve İsmet Paşa Mahalleleri’nde 32 hektar alanı kapsadığını belirterek, “Kıyıboyu Caddesi’ne cepheli alanda iki etap halinde toplamda 2 bin 610 konut inşa edilmesi planlanmıştır. Birinci etap birinci kısımda 1398 konutun temel atma törenini önümüzdeki günlerde gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

KIYIKENT EVLERİ KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMASI HAKKINDA

Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, Barış ve İsmetpaşa Mahalleleri’nde Başbakanlık TOKİ işbirliğinde çalışmalarını başlattığı ‘kentsel dönüşümle’ Adana’da tarihinde yapılmamış bir çalışmaya imza atmaya hazırlandıklarını ifade etti.

PROJE HAKKINDA TEKNİK BİLGİLER

Seyhan Kıyıkent Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi, Barış ve İsmet Paşa Mahalleleri’nde 32 hektar alanı kapsamaktadır. Kıyıboyu Caddesi’ne cepheli alanda iki etap halinde toplam 2 bin 610 konut inşa edilmesi planlanmıştır. Yeni yerleşim alanında Alış Veriş Merkezi, kafe, restorand, çarşı, cami, market ve sosyal tesisler bulunacaktır. Alanda 5 tip konut bloğu inşa edilecektir. Bunlar; 2+1, 3+1 ve 4+1 türünde olacaktır. Konutlar brüt 119,22 metrekare ile 188,51 metrekare arasında değişecektir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: