Vali Coş: Esnaf toplumun sigortasıdır

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, küçük esnaf ve sanatkarların, toplumun yozlaşması ve değerlerin çürümesine karşı...

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, küçük esnaf ve sanatkarların, toplumun yozlaşması ve değerlerin çürümesine karşı sigorta vazifesi gördüğünü belirtti.
İade-i ziyarette bulunmak üzere Adana ESOB eğitim ve hizmet binasına gelen Vali Coş’u, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kazım Barışık ile Yönetim Kurulu üyeleri, Genel Sekreter Sema Kartalmış ve Birliğe bağlı esnaf odası başkanları çiçeklerle karşıladı.
Ziyareti çalışmaları ve hizmetleri hakkında Vali Coş’a bilgi veren Birlik Başkanı Kazım Barışık, 9 katlı olan birlik hizmet binasının tamamen esnafın el emeği ve alın teriyle kazanıp, ödediği paralarla yaptırıldığını belirterek, ilçelerle birlikte 86 oda ve 151 bin kayıtlı üyeye hizmet verdiklerini söyledi.
Barışık, şehir merkezinde yer alan esnaf odalarından 32’sinin birlik hizmet binasında yer almasıyla, işlemleri için eskiden oda oda dolaşan esnaf ve vatandaşlara tek çatı altında daha hızlı ve iyi hizmet vermenin mutluluğunu yaşadıklarını da ifade etti.
Vali Coş da, ülke genelinde sayıları 2 milyonu aşan küçük esnaf ve sanatkarların toplumda önemli bir yeri olduğunu vurgularken, her toplumda var olması gereken “Kanaat, Merhamet ve Bereket”in esnaf tarafından da benimsendiğini, ancak genç nesillere de bunun mutlaka öğretilmesi gerektiğini belirtti.
Vali Coş, insani değerlerin teknolojinin gelişmeye başlamasıyla, kaybolmaya yüz tuttuğunu söylerken, “Bunu yeniden tesis etmek, yozlaşmaya ve çürümeye karşı toplumun temel taşı ve sigortası olan esnaf ve sanatkarların, sivil toplum örgütlerinin çabalarıyla mümkün olacaktır. Bu nedenle esnaflarımız için söylenecek söz bulmakta güçlük çekiyorum. Yeni nesil de, kanaat, merhamet ve bereketi bilmeli, değerlerine sahip çıkmalıdır”dedi.
Tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye’nin halen yaşanabilir bir ülke olduğuna işaret eden Vali Coş, dünya yokluk çekerken, hiç bir insanımızın aç kalmadığını ifade etti.
Ziyarette Vali Hüseyin Avni Coş’a, Birlik Başkanı Kazım Barışık tarafından, üzerinde Adana’yı simgeleyen kabartmalar bulunan işlemeli cam bir vazo hediye edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz