Vali Coş, Karne Dağıttı, Gençleri Uyuşturucuya Karşı Uyardı

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, bu yılın 5 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre 40...

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, bu yılın 5 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre 40 kat fazla uyuşturucu ele geçirildiğini söyledi. Coş, jandarma ve polis bölgelerindeki çalışmalarla tespit edilen uyuşturucunun 3 milyon kişiyi zehirlemeye yetecek miktarda olduğuna dikkat çekti.

Hacı Hatice Turgut Anadolu Lisesi'ndeki karne dağıtım törenine katılan Hüseyin Avni Coş, buradaki konuşmasında uyuşturucu madde kullanımına dikkat çekti. Gençleri bekleyen en büyük tehlikenin uyuşturucu olduğunu anlatan Coş, güvenlik güçlerinin gençlerin geleceklerini karartan şer şebekeleriyle mücadelede önemli başarılara imza attıklarını bildirdi. Gençlerin beden ve akıl sağlıklarının korunabilmesi için herkese görev düştüğünü ifade eden Coş, gençlerin uyuşturucu maddelere karşı kesin tavır koyup ne tür teklifler yapılırsa yapılsın asla kanmamalarını istedi.

Reklam
Reklam

Vali Coş, emniyet ve jandarma ekiplerinin vatandaşın desteğini de alarak uyuşturucuya karşı savaş açtığını, bu yılın ilk 5 ayında uyuşturucu tacirlerine geçit verilmediğinin görüldüğünü dile getirdi. Coş, geçen yılın ilk 5 ayında 3 kilo 153 gram, bu yılın aynı döneminde ise 126 kilo 355 gram eroin ele geçirildiğini, bu rakamın geçen yılın 40 katından fazlaya ulaştığını anlattı. Coş, "Geçen yıl ilk 5 ayda 1 ton 9 kilo 278 gram, bu yıl aynı dönemde 3 ton 882 kilo 761 gram esrar ele geçirildi. Eroin ve esrarın yanı sıra bu yılın ilk 5 ayında 6 bin 288 uyuşturucu hap, 13 paket kokain bulundu. Başarılı operasyonlar sayesinde 3 milyondan fazla gencin zehirlenmesi engellendi." dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet ise her çocuğun içinde anne ve babasını gururlandıracak bir sır olduğunu söyledi. Eğitimin hedefinde özgüveni yüksek, sorgulayan, araştıran, hoşgörülü öğrenciler yetiştirmenin yattığına dikkat çeken Selamet, öğretmenler ile velilerin eğitimde öğrencilerin en büyük yardımcıları olduğunu bildirdi. Velilerin bugün çocukların aldıkları karnedeki notlar için söylenip durmak yerine çözüm üretip problemleri çözmelerini istedi.

Reklam
Reklam

Vali Coş, daha sonra dereceye giren öğrencilere ödül, bir sınıfta ise karne dağıttı. Öğrencilere, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, Emniyet Müdürü Mehmet Avcı ile Jandarma İl Komutanı Murat Koç da karne dağıttı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: