Vali Coş: Yerli Malı Kullanın, Milli Ekonomiye Katkı Sağlayın

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, tüketicileri gereksiz alışverişlerden uzak durmaya ve yerli malı kullanarak, milli...

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, tüketicileri gereksiz alışverişlerden uzak durmaya ve yerli malı kullanarak, milli ekonomiye katkı sağlamaya çağırdı.

Adana Ticaret İl Müdürlüğü tarafından 15 – 21 Mart Dünya Tüketici Hakları Haftası nedeniyle hazırlanan “Hayatta Okulda Başlar” Projesi kapsamında düzenlenen bilinçli tüketici slogan ve resim yarışmasında dereceye geirenlere ödülleri törenle verildi.

Adana Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen törene, Vali Hüseyin Avni Coş, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, Adana Ticaret Odası Başkanı Ali Gizer, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Remzi Özdoğan, Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz, çok sayıda esnaf odası başkanı ile çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Reklam
Reklam

Törede konuşan Vali Hüseyin Avni Coş, Türkiye’deki 80 milyona yakın insanı yakından ilgilendiren Tüketici Hakları’nın çok önem arzettiğini belirtti. Sıfatı ne olursa olsun herkesin tüketici olduğunu ifade eden Coş, “Ödediğimiz paraların gerçek karşılığını bulabilmesi, elimizdeki sınırlı imkanlarla en yüksek tatminin sağlanabilmesi ve çok sayıdaki ihtiyaçlar arasından en isabetli seçimlerin yapılabilmesi, sınırlı kaynakların en verimle şekilde yönlendirilmesi ancak bilinçli tüketici sıfatıyla olur.” dedi.

Bilinçli tüketici kavramına gerekli önemin verilmediğini aktaran Vali Coş, “Örneğin, kredi kartı problemleriyle karşı karşıya olan yüzbinlerce, milyonlarca vatandaşımız var. İnsanlar, elde edilmemiş kazançları ipotek altına alarak yaptıkları gereksiz alışverişlerle aile ekonomilerini ciddi şeklide sıkıntıya düşürüyor. Gereksiz alışverişlerden uzak durmalıyız. Yerli malı kullanarak milli ekonomiye de katkı sağlamalıyız. Tüketicilerimizi bilinçlendirmek için hepbirlikte çalışacağız. Bunun yanında satıcılarımızın da tüketici memnuniyetini ön planda tutacak ürünleri piyasaya sürmeleri konusunda duyarlı olmaya çağırıyoruz. Hükümetimizin yeni kanuni düzenlemeleriyle artık, satılan mal geri alınıyor, ayıplı mal hukukumuza girdi, bunu yapanlara da kanuni yaptırımlar söz konusudur.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından slogan yarışmasında “Raftaki Duruşuna Değil, Cebinde Kalan Kuruşuna Bak” sloganı ile İsmet İnönü Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nden Yağmur Tümen birinci, “Gelecek Tükenmeden Bilinçli Tüket” ile Adana Kız Lisesi’nden Ayşenur Avcı ikinci, “Tüket Bilinçlice, Yaşa Keyiflice” sloganı ile Sungurbey Anadolu Lisesi’nden Kemal Taşgele de üçüncü oldu. Resim yarışmasında ise biriciliği Süreyya Nihat Oral Ortaokulu’ndan Alihan Yücel, ikinciliği Yavuzlar Ortaokulu’ndan Beyzanur Yenice, üçüncülüğü ise yine aynı okuldan Zeynep Betül Uçan kazandı.
Dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Coş tarafından verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: