Vali Coş’tan Ayas Kalesi İçin Proje Çağrısı

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Yumurtalık ilçesinde sahil kenarında bulunan Ayas Kalesi için onarım projesi...

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Yumurtalık ilçesinde sahil kenarında bulunan Ayas Kalesi için onarım projesi gelmesi durumunda desteklemeye ve gerekli kaynağın tahsis edilmesi konusunda elinden geleni yapacağını söyledi.

Vali Coş, ilçenin güneyinde kalan ve Ortaçağ’a tarihlendirilen kale ile ilgili “Ben bu güzel tarihi eserimizin onarım projesi gelirse desteklemeye, onarım için gerekli kaynağı tahsis etme konusunda elimizden geleni yapacağımı ifade etmek istiyorum. Sayın başkanımız ve kaymakamımızın bu konuda müşterek çalışarak en kısa zamanda bir restorasyon projesi ile bize geldikleri taktirde deniz kenarındaki önemli tarihi eseri koruyarak, kollayarak kullanarak gelecek nesillere aktarma ve yok olma konusundan kurtararak da üzerimize düşen görevi yapma arzusunda olduğumu ifade ediyorum. Her zaman birlik ve beraberlik içerisinde davrandığımızda inşallah güzelliklere daha iyi ulaşabileceğimiz konusundaki görüşümü belirtmek isterim” dedi.

Reklam
Reklam

Kim tarafından yaptırıldığı tam bilinmeyen kale ile küçük kulenin, son olarak Kanuni Sultan Süleyman’ın Bağdat seferi sırasında onarıldığı belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: