Vali Coş'tan Kamu Temsilcilerine: İhaleleri Açık Ve Rekabetçi Ortamda Yapın

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, kamu kurum müdürlerini ihaleleri açık ve rekabetçi bir ortamda yapmaları...

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, kamu kurum müdürlerini ihaleleri açık ve rekabetçi bir ortamda yapmaları konusunda uyardı.

Adana Valiliği İkinci İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Vali Hüseyin Avni Coş, temel yükümlülüklerinin, üstlendikleri görevler çerçevesinde kendilerine verilen hizmet etme sorumluluğunu en iyi şekilde yerine getirmek olduğunu söyledi. Bu bağlamda özellikle kurumlara tahsis edilen yatırım ödeneklerinin en iyi şekilde, en isabetli şekilde kullanılmasının önemine değinen Vali Coş, “Özellikle ihale mevzuatımızın temel ilkesi olan açıklık ve rekabeti sağlayacak şekilde, yani yapılacak ihaleleri en iyi şekilde duyurmak ve en yüksek katılımı sağlayacak şekilde yapmak, sonuçta oluşacak rekabetle işin en ekonomik fiyatla gerçekleştirilmesini sağlamak temel amacımız olmalıdır.” Dedi.

Reklam
Reklam

İhale edilen işlerin süresinde ve gerekli standartlara uygun olarak bitirilmesinin de önemli bir ayrıntı olduğunu vurgulayan Vali Coş, “Çünkü çoğu kere kamu yatırımlarında, kamu inşaatlarında kalite sorunu, standart sorunu henüz yüzde 100 tam anlamıyla çözebildiğimiz ve sorun olmaktan çıkmış bir konu değildir. Bu yüzden bunu en azından çözen iller arasında olmak ve Adana’ya bu konuda özel bir konum edindirmek için hepimizin dikkatli olmasının fevkalade yararlı ve gerekli olduğunu düşünüyorum. Yani yaptığımız inşaatların gerekli standartlarda olması, uzun ömürlü olması, dayanıklı olması, her türlü afet riskini karşılayabilecek kalitede olması gerekiyor. Bir afet olduğunda, örneğin 6 büyüklüğünde bir deprem olduğunda en önce kamu binaları zarar görüyor, en çok kamu binalarında hasar tespit ediliyor. Hatta ölümlerin bir kısmı bu şekilde gerçekleşiyor. Bunlara meydan vermememiz gerekiyor. Bu nedenle artık özellikle kamu binalarına afette daha çok ihtiyacımız olduğundan en sağlam binaların kamu binaları olması için hepimizin üzerine düşen görev ve yükümlülükleri en iyi şekilde yerine getirmesi gerekiyor. Tabi sadece bina değil altyapıda da aynı sıkıntı söz konusu. Muhtemel bir afette altyapımızın da zarar görmemesi için projelerin gerektiği şekilde yapılması ve uygulamanın imalatında yine projede öngörülen standartları yüzde 100 karşılaması gerekiyor.” İfadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Konuşmasında 2012 yılında yatırım ödeneklerinin yeterince harcanamadığını da hatırlatan Vali Coş, “Adana’da yatırımlarda 2012’ye göre çok daha iyi sonuçlar almamızın gerekli olduğuna vurgu yapmak istiyorum. Önümüzdeki dönemde mevcut ödeneklerimizin tamamını kullanmış ve ilave ödenekler tahsis edilmesini sağlamış ve bu ödenekleri de tüketmiş olarak hedeflerimizin yüzde 100’ün üzerinde gerçekleştirmiş olmanın kıvancı, sevinci ve onuru içerisinde bu yılı tamamlamayı temenni ediyorum.” Diye sözlerini tamamladı.

Toplantıda daha sonra kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri sırasıyla söz olarak kurumlarıyla ilgili bilgiler verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: