Vali Coş'tan 'terör' Açıklaması

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, bazı ülkelerin kendilerine rakip gördüğü ve gelecekte tehdit olarak algıladığı...

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, bazı ülkelerin kendilerine rakip gördüğü ve gelecekte tehdit olarak algıladığı ülkeleri etkisiz hale getirmek için terörden ve taşeron örgütlerden yararlandığını, bu örgütlerin de Türkiye'nin başına adeta musallat olduğunu söyledi.

Çetinkaya Mağazası'nda '10. Türkçe Olimpiyatları' ile ilgili olarak Adana'da düzenlenecek olan etkinliklerin tanıtımı kapsamında düzenlenen toplantıya katılan Vali Coş, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı ve Türkiye'deki 'terör olayları' ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Coş, bugün 'terör' konusunun bazı ülkelerin dış politika araçlarından biri haline geldiği yorumunda bulunarak, "Bazı ülkeler, kendilerine rakip gördükleri, gelecekte kendilerine tehdit olarak algıladıkları, konum ve durumlarını zayıflatacağı endişesi taşıdıkları ülkeleri durdurmak, onların kalkınma ve gelişme hamlelerini sekteye uğratıp, etkisiz hale getirip, mevcut kaynaklarını heba etmeleri için terörden ve taşeron terör örgütlerinden yararlanmaya çalışıyor" dedi.

Reklam
Reklam

"TAŞERON TERÖR ÖRGÜTLERİ TÜRKİYE'NİN BAŞINA MUSALLAT OLDU"

Bugün gelinen noktada Türkiye'nin de bu tür 'taşeron terör örgütleri' ile birlikte aktif olmayan 'örgütçükler'in hedefi konumuna geldiğini gibi bu örgütlerin adeta Türkiye'nin başına musallat olduğu yorumunda da bulunan Coş, tüm bunlara rağmen Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, her türlü terör ve terör tehdidine karşı, demokrasi ve hukuk devlet ilkelerinden taviz vermeden, terörle mücadeleyi en iyi şekilde sürdürdüğünü anlattı. Coş, "Görüyoruz, bazı yerlerde çeşitli mücadeleler yapılıyor. Kurumlar, çoluk çocuk, suçlu, masum demeden herkes topa tutuluyor. Herkes katlediliyor. Böyle bir ayrımın neden yapılıp yapılmadığını hepimiz biliyoruz. Suçüstü yakalanan eli kanlı silahlı teröristler bile hukuk devletinin sağladığı haklardan yararlanıp, savunmasını yaparak adil bir yargılamaya tabi tutulup, hak ettiği cezaya çarptırılıyor" ifadesini kullandı.

"BİR VE BERABER OLDUĞUMUZ SÜRECE BUNLAR ETKİSİZ HALE GELECEKTİR"

Hüseyin Avni Coş, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "Bir takım insani etnik özellikleri istismar edip, sözde etnik grupların hak ve çıkarları için mücadele ettiklerini öne sürerek, tabiri caizse oltanın ucuna böyle yemler takarak, milletimizi bölmek ve ayrıştırmak isteyenler asla bu emellerine ulaşamayacak. Örgütler, son dönemlerde geçim kaynağı olarak bazı devletlerin taşeronluğunu da üstlenmiş durumda. Onların dış politikalarındaki Türkiye'ye yönelik taarruzlarını bu örgütler üstleniyor. Türk toplumu olarak bir ve beraber olduğumuz sürece bu örgütler de, onlara umut bağlayanlar da etkisiz hale gelecektir. Tarihte bunun birçok örneği var. Fitne ve fesatla meşgul olanların abatla olması da mümkün değil."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: