Vali Daşöz Kırgızistan Kültür Ateşesi İle Buluştu

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, OBASYA Turizm Geliştirme Kooperatifi tarafından Spil Dağı'nda uygulanacak kırsal turizm...

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, OBASYA Turizm Geliştirme Kooperatifi tarafından Spil Dağı'nda uygulanacak kırsal turizm projesi konusunda görüşmelerde bulunmak üzere Manisa'ya gelen Kırgızistan Kültür Ataşesi Alima Okeyeva ile kahvaltıda bir araya geldi.

Saruhan Otel'deki kahvaltıya Vali Halil İbrahim Daşöz, Kırgızistan Kültür Ataşesi Alima Okeyeva , OBASYA Turizm Geliştirme Kooperatif Başkanı Mustafa Pala, OBASYA Turizm Geliştirme Kooperatif üyeleri Yunus Murat Göztoklusu ve Altan Türe katıldı.

Reklam
Reklam

OBASYA Turizm Geliştirme Kooperatif Başkanı Mustafa Pala konuşmasında, “Kırgızistan ve Manisa yakınlaşması için neler yapılabileceği konusunda görüşmeler oldu. Bugün de Sayın Valimiz kahvaltıda bizimle beraber oldular. Manisa'mızın turizm seferberliği konusunda bir katkı sağlayabilir düşüncesi ile Kırgızlarla, Kazaklarla, Türkmenlerle, Türk Devletleri ve Toplulukları ile Sipil Dağının dördüncü kilometresinde ortaklaşa bir zaman geçidi müzesi oluşturmak, bir kamping kurmak için çalışma içerisindeyiz. Sayın Alima Okeyeva'nın kentimize gelmesi, bu projeye ilgi göstermesi bizi biraz daha yüreklendirdi. Kendilerine burada oldukları için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Kahvaltıda konuşan Kırgızistan Kültür Ataşesi Alima Okeyeva da “Kırgız, Türkiye ilişkileri çok yüksek seviyede. Ama iki ülke ilişkilerini sadece iki başkent arasında değil, aynı zamanda iki halk arasında, iller arasında da geliştirmek istiyoruz. Zaten Manisa ile Oş şehri arasında kardeşlik bağlantısı var. Kırgızistan'ın kültürünü, tarihini Manisa halkına tanıtmak, aynı zamanda Manisa'yı da Kırgızistan'a tanıtmak istiyoruz. Ayrıca Manisa'ya ve Manisa halkına Sayın Valimiz nezdinde teşekkür etmek istiyorum. Bizleri çok güzel karşıladılar“ diye konuştu.

Reklam
Reklam

Vali Halil İbrahim Daşöz de konuşmasında, “Burada Alima hanımefendiyi bir Manisalı olarak misafir etmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Kırgızistan ile Türkiye iki kardeş ülke. Çok ortak yönlerimiz var. Birbirimize karşı da çok duygusal bağlarımız var. Dolayısı ile kendilerinin burada bulunmaları bizleri hem çok duygulandırıyor hem de geleceğe yönelik olarak birçok projenin fikren ortaya çıkmasına vesile oluyor. Bu proje kapsamında güzel işler yapılacağına inanıyorum. Manisa'mız hem bugünkü modern Türkiye Cumhuriyetinin çok gelişmiş bir sanayi şehri hem de tarihi geçmişi ile şehzadeler şehri özelliği ile birçok uygarlığa beşiklik etmesi nedeni ile de çok önemli tarihi, kültürel zenginliği olan bir şehrimiz. İki kardeş şehir Oş ve Manisa'nın varlığı aslında bir altlık da teşkil ediyor. Bu projeyi de iki devletin işbirliğiyle iki ülkenin taraflarının işbirliğiyle ile geliştirdiğimizde belki elle tutulur gözle görülür bir hareket yapılmış olacak. Bu bakımdan kendilerinin bu projeye ilgisi ve şehrimizde bulunuşları büyük önem taşıyor. Biz de bundan sonraki süreçte arkadaşlarımızla beraber bunun geliştirilmesi noktasında elimizden gelen katkıyı sağlayacağız. Birbirimizi duygusal olarak yakın hissediyoruz. Her alandaki somut işbirlikleri ve projelerle bu duygusal bağların içini dolduralım, hayat verelim, ete kemiğe büründürelim istiyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: