Vali Daşöz, Manisa-akhisar Demiryolu Çalışmalarını İnceledi

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, TCDD 3. Bölge Müdürlüğü tarafından Manisa Karaağaçlı beldesinde demiryolu hat...

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, TCDD 3. Bölge Müdürlüğü tarafından Manisa Karaağaçlı beldesinde demiryolu hat yenileme ve geliştirme çalışmalarını TCDD 3. Bölge Müdürü Sebahattin Eriş ile birlikte yerinde inceledi.

TCDD 3. Bölge Müdürlüğü’nün Manisa-Akhisar arasında yaptığı çalışmanın çok büyük bir yatırım olduğunu, mevcut hatların yenilendiğini ve geliştirildiğini söyleyen Vali Daşöz şöyle konuştu: “İzmir, Manisa, Akhisar, Balıkesir, Bandırma hattının tamamı 340 kilometre civarında. Bulunduğumuz yer 52 kilometrelik Manisa-Akhisar hattı. Bütün demiryolları ve traversler değiştiriliyor. Makine, bilgisayar kontrollü ve otomatik olarak mevcut demir yollarını ve traversleri söküyor. Çok daha güçlü, dayanıklı ve metraj olarak da uzun olacak. Eski hatlarda her 72 metrede bir boşluk vardı, bu sistemde 500 metrede bir boşluk olacak. Yük taşımacılığında çok büyük avantajlar getirecek ve daha hızlı hareket etme imkanı sağlayacak. 120 kilometre hızla ulaşım mümkün olacak. İlerde hızlı trene de entegre olacak.”

Reklam
Reklam

Devletin demir yollarına büyük önem verdiğine, Türkiye’de ilk demiryollarının bu bölgede kurulduğuna değinen Vali Daşöz, “Manisa çok önemli bir noktada bulunuyor. Menemen, Aliağa ve Bergama hattında da çalışmalar yürütülüyor. Çandarlı Limanı bittiği ve liman bağlantıları aynı zamanda demiryolları ile kurulduğu zaman bu bölgenin yatırım, lojistik bakımından altın bir bölge olacağını tahmin etmek zor değil” dedi.

TCDD 3. Bölge Müdürü Sebahattin Eriş de, Manisa il sınırları içinde hızlı tren hariç toplam yatırım bedelinin 700 milyon TL’yi bulacağını, bazı yatırımların yabancı konsorsiyumlar tarafından gerçekleştirileceğini söyledi.

Eriş, “Manisa il sınırları içerisinde bütün hatlar elektriklenecek ve sinyallenecek. Artık o istasyonlarda hareket memuru olmayacak. Hattın tamamı bilgisayarlı, otomatik makinelerle yapılıyor. Eylül ayının ortasında bitirilecek. Günde 720 metre yol yapıyoruz. Tren trafiğini aksatmamak için 5 saat çalışıyoruz. 5 saatin sonunda da bütün trenler 50 kilometre hızla çalışmanın yapıldığı yerden geçebiliyorlar” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Manisa-Akhisar arasındaki demiryolunda 13 mühendis ve teknik personel, 30 civarında operatör, 70 yol yapım işçisinin görev yaptığı ve yürüyen şantiye şeklinde çalışıldığı, üstün vasıflı 6 bin 344 ton ray, tanesi 60 euroya mal olan 84 bin adet travers, 60 bin metreküp granit bazalt taşı kullanılacağı, şantiyede irili ufaklı 30 makine, 3 lokomotif, 80 civarında vagonla çalışıldığı bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: