Vali Daşöz: Manisa yatırımcılar için çok ideal bir noktada

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisa’nın iklimi, ekolojisi, coğrafyası, sanayisi, İzmir’e yakınlığı ve ulaşım avantajlarıyla...

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisa’nın iklimi, ekolojisi, coğrafyası, sanayisi, İzmir’e yakınlığı ve ulaşım avantajlarıyla hem yerli hem de yabancı yatırımcılar için çok ideal bir noktada olduğunu söyledi.
Amasya valiliğinden Manisa Valisi olarak atanan Daşöz’e, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, milletvekilleri Recai Berber, Uğur Aydemir, Muzaffer Yurttaş, İl Başkanı Murat Baybatur ve Merkez İlçe Başkanı Berk Mersinli hoş geldin ziyaretinde bulundu.
Ziyarette konuşan Vali Daşöz, yeni bir heyecanla göreve başladığını belirtti. Her başlangıcın ayrı bir heyecan anlamına geldiğini dile getiren Daşöz, “Bölgemizi, yöremizi çok yakından tanımıyorum ama bizler artık bu noktaya geldikten sonra bunu en kısa zamanda telafi edeceğiz. Aslında tanımıyor olmanın da avantajları var. Sadece bir dezavantajlar anlamına da gelmiyor. Farlık bir gözle bakabilme şansınız bir miktar daha fazla oluyor. Ama şu kadarını söyleyeyim. Manisa’yı düşündüğümden daha fazla gelişmiş bir il olarak gördüm. Tarımının çok güçlü olduğunu biliyordum ama sanayisinin bu denli olduğunu düşünmüyordum.” dedi.
Bundan çok büyük mutluluk duyduğunu aktaran Daşöz, “İklimi, ekolojisi, coğrafyası, sanayisi, İzmir’e yakınlığı, limanlara yakınlığı, lojistik avantajı, ulaşım avantajı hem yerli hem de yabancı yatırımcılar için çok ideal bir noktada. Tabi bu şehrin pek çok dinamiği var. Bu şehirde yaşayan 1 milyon 400 bine yakın insan yaşıyor. Bu şehrin değişik toplam kesimleri var, örgütlü kurumsal yapıları var. Bu şehirde seçilmiş, atanmış bütün arkadaşlarımız var. Hepimizin ortak bir hedefi var. Ülkemize, ilimize hizmet etmek. Bunu yaparken de hepimizin bir aile olduğunu hiçbir zaman unutmamız gerekiyor. Sonuçta hepimiz aynı geminin yolcularıyız. Rollerimiz farklı dahi olsa hepimiz bu geminin güvenliğinden, geminin güçlü bir şekilde hedefe ulaşmasından hem sorumluyuz hem de görevliyiz.” diye konuştu.
Özellikle ata yadigarı olarak değerlendirilen şehirlerde insanın bir başka duyguyla daha yüklendiğine değinen Daşöz, bu şehirlerde görev yapmanın sadece mesleği gereği olan bir şey olarak düşünülmemesi gerektiğini kaydetti.
Bunun aynı zamanda milli bir görev olarak algılanması gerektiğini dile getiren Daşöz, “Geçmişimizde bu kadar değerler ortaya konulmuş ve bunlar bizlere miras bırakılmış. Dolayısıyla bu şehrin hem kendi potansiyelini hem bu şekildeki kültürel mirasını, tarihi mirasını hepimiz sorumluluk anlayışıyla kucaklamamız ve daha ileri noktalara taşımamız gerekiyor. Bizler ilimizdeki bütün meslek örgütleriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, kamusal dinamiklerle, özel dinamiklerle şehrin bütün enerjisiyle iş birliği halinde ilimize hizmet edeceğiz. Ben inanıyorum ki bundan pek çok ilave enerjiler ortaya çıkacaktır. Yasal görevlere ilave olarak görülmeyen üçüncül enerjiler çıkacaktır.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz