Vali Demir: Denizli'deki Uyuşturucu Operasyonları Ege'yi Rahatlattı

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, il genelinde yapılan uyuşturucu operasyonlarının ardından mahkemelerin verdiği toplam 302 yılı...

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, il genelinde yapılan uyuşturucu operasyonlarının ardından mahkemelerin verdiği toplam 302 yılı bulan hapis cezalarının, Ege Bölgesi'nde asayiş yönünden büyük rahatlamalara sebep olduğunu söyledi. Demir, merkez mahalle ve köy muhtarlarıyla biraraya gelerek sıkıntılarını dinledi. Valilik konferans salonunda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Nihat Kaynar, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ferdi Korkmaz, daire müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Reklam
Reklam

Vali Demir, toplantıdan önce yaptığı konuşmada, eğitim ve turizm başta olmak üzere Denizli’de yapılan çalışmaları ve projeleri hatırlattı. Şehrin son yıllarda pek çok sektörde Türkiye'de ilk 10'da olduğunu vurgulayarak, "Denizli, üreten bir kent. Sanayide, turizmde, ticarette çok önemli konumda. Denizlimiz'de maalesef faaliyette olan sadece bir organize sanayi bölgemiz vardı ama şu anda Deri Organize Sanayi Bölgesi'yle ilgili Güney Ege Kalkınma Ajansı'yla proje yaparak, oradaki işadamlarımıza destek verildi. Yıl sonuna kadar işadamlarımız, bölgedeki binalarını tamamlayarak geçecek. Onun dışında özellikle Çardak Özdemir Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde, 15 yıldır hiçbir yatırımcı yoktu. Şu anda bir firmamız yatırıma başlayacak, bütün raporlarını, ve fizibilitelerini bitirdi. İki firmamızın da oradan talebi var, değerlendiriliyor. Diğer OSB’lerde yapılan çalışmalarına ardından inşallah yıl sonuna kadar belki faal halde olan organize sanayi bölgesi sayımız altıya çıkacak" dedi.

Karahayıt beldesinde yürütülen Termal Kent projesi hakkında da bilgi veren Demir, "Denizli açısından en önemli projelerden birisidir. Yaklaşık 1,5 yıl önce oranın kentsel dönüşümüyle ilgili ihale yapıldı. O kapsamda konutlar yıl sonuna kadar tamamlanacak. Özellikle pansiyonların yer aldığı birinci etabın yüzde 90'ı bitecek. Bu arada hem yerli hem yabancı firmalarında orada yatırım çalışmaları başlıyor. Pamukkale Üniversitemiz de Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ve Merkezi'ni oraya yapma kararı aldı. ‘Denizli'ye neden turist gelmiyor?' diyoruz, gelmesini gerektirecek bir ortam sağlayamamışız. Termal turizmle bunu sağlayacağız." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Sağlık hizmetlerindeki sıkıntılara da değinen Vali Demir, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Denizli Devlet ve Servergazi Devlet hastanelerimizde arkadaşlarımız canla başla çalışıyor ancak fiziki şartların yetersizliği ve eski binaların entegre edilemeyişinden dolayı aksamalar yaşanıyor. Şu anda bütün hedef, bin yataklı ‘Şehir Hastanesi’ dediğimiz devlet hastanesinin yapılması."

Denizli'de vatandaşların huzur içinde yaşaması ve güvenliklerinin sağlanması amacıyla polis ve jandarma tarafından önemli çalışmaların yapıldığını da kaydeden Vali Abdülkadir Demir, şunları söyledi: “Belli suç örgütlerine yönelik operasyonlar yapıldı. Doğrudan uyuşturucu satanlarla ilgili hem polis hem de jandarma bölgesinde çok kapsamlı çalışmalar oldu. Yakalanan kişiler, bu suçun yanında pek çok suçun da ana nedenleriydi. Operasyonlarla sadece burası değil, bütün Ege Bölgesi rahatladı, çünkü bu kişiler hırsızlık ve diğer suçların da elebaşlığını yapıyordu. Bu anlamda inanıyorum ki kentimiz daha huzurlu olacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: