Vali Demir: Merhum Yazıcıoğlu’nun yönetim şeklini üniversiteler araştırmalı

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, eski Erzincan ve Denizli Valisi merhum Recep Yazıcıoğlu’nun yönetim şekli ve...

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, eski Erzincan ve Denizli Valisi merhum Recep Yazıcıoğlu’nun yönetim şekli ve halka yakınlığının, üniversiteler tarafından araştırılması gereken bir konu olduğunu söyledi. Demir, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek basın mensuplarıyla görüştü.
Kendisinin de Erzincan ve Denizli’de görev yaptığını belirten Vali Demir, buralarda Yazıcıoğlu’na benzetilerek karşılaştırma yapıldığını ifade etti. Demir, “Erzincan’da, ‘İkinci Yazıcıoğlu dönemi’ dendi. Merhum valimiz, merkezden sonra buraya gelmiş. Çalıştığı iki ilde ben de görev yapıyorum. Onun halkla kurduğu yakınlığın, üniversitelerde incelemesi gerektiğini düşünüyorum.” dedi. Recep Yazıcıoğlu’nun görev yaptığı yerlerde alan araştırması yapmak gerekitğini ifade eden Vali Abdülkadir Demir, “Çünkü vatandaşla iç içe olmuş, vatandaş onu kendisinden bir parça saymış. Bu da işleri çok kolaylaştırmış. Bunun bir anlamda model olduğuna inanıyorum.” şeklinde konuştu. Kaymakam adayıyken Yazıcıoğlu’nun seminerini takip ettiğini aktaran Demir, “Onun hayali, aslında şu anda İl Özel İdare Kanunu’yla güncel hale geldi. Mücadeleleri boşa gitmedi. Problemlerin yerelde çözülmesi gerektiğine inanıyordu. Şu anda İl Özel İdareleri Kanunu’yla, birçok iş yerelde çözülebilir hale geldi. Bütün bakanlıklar, ödeneklerini özel idarelere gönderiyor. Artık ihaleler Ankara’dan olmuyor. Onun hedeflerinin çoğunun gerçekleştiğine inanıyorum ama işin sosyal ve psikolojik boyutunun da incelenmesi gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz