Vali Demir: Türkiye'nin en zengin termal kaynakları Denizli’de

Vali Abdülkadir Demir, Türkiye'nin en zengin termal kaynaklarının Denizli'de bulunduğunu, bunun da büyük avantaj kazandırdığını...

Vali Abdülkadir Demir, Türkiye'nin en zengin termal kaynaklarının Denizli'de bulunduğunu, bunun da büyük avantaj kazandırdığını söyledi. Vali Demir, İl Genel Meclisi mart ayı toplantısına katıldı. İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin'in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda Demir, çalışmalar ve hedeflere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Denizli'nin, Türkiye’nin avantajları en çok şehirlerinden biri olduğunu, çok önemli mesafeler katettiğini ifade belirten Vali Demir, ”Dünya Kültür Mirası listesinde hak ettiği yeri alan doğa harikası Pamukkale'ye sahip olmak, Denizli için büyük bir avantaj. Ayrıca Türkiye'nin en zengin termal kaynakları da Denizli'de bulunuyor. Dolayısıyla son dönemde termal sularla ilgili çalışmalarda önemli mesafeler katedildi. Denizli turizmi, sahip olduğu bu doğal, tarihi ve kültürel değerler bir bütün olarak ele alınıp Pamukkale merkezli ama çevredeki tüm değerleri de kapsayacak şekilde değerlendirilmeli.” dedi.

Reklam
Reklam

Denizli'nin sanayisiyle ön plana çıkan bir şehir olduğunu ve sanayileşmede tekstilin ilk sırayı aldığını belirten Demir, “Kısa vadede yapılması gereken en önemli şey, organize sanayi bölgelerinin mutlak suretle il ekonomisine kazandırılması. Çardak Organize Sanayi Bölgesi, Sera Organize Sanayi Bölgesi, Mermer Organize Sanayi Bölgesi gibi bölgelerin faaliyete geçirilmesi gerekiyor. Sanayiyle ilgili varlığımızı ileriye doğru katlayabiliriz. Örneğin termal enerjiyle yapılan seracılık, sadece 500 dönümlük alanla sınırlı kalmış. Kapasitemiz ise çok daha fazla. Çok hızlı şekilde enerjiyle birlikte tarımı da geliştirmek zorundayız.” diye konuştu.

Hedeflerinin, Denizli'ye hangi yönden girilirse girilsin ziyaretçilerin şehrin gerçek kimliğini fark edebileceği bir atmosfer olduğunu vurgulayan Demir, “Tripolis antik kentindeki kazı çalışmaları bu yıl yeniden başlayacak. Bunun yanısıra Tabea antik kentindeki restorasyon çalışmaları da hız kazanacak.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz