Vali Düzgün: “kız Çocuklarının Eğitilmesi Çok Önemli”

Ordu Valisi Orhan Düzgün, “Kız çocuklarının yetiştirilmesi, onların gelecekte hem sosyal hem iş hem aile...

Ordu Valisi Orhan Düzgün, “Kız çocuklarının yetiştirilmesi, onların gelecekte hem sosyal hem iş hem aile yaşamında başarılı birer birey olabilmeleri için eğitilmeleri çok önemli” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca yürütülen "Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Artırılması Hibe Programı" kapsamında Ordu Valiliği toplantı salonunda Ordu ili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Düzenlenen bilgilendirme toplantısında bir konuşma yapan Vali Orhan Düzgün, “Kız çocuklarının yetiştirilmesi, kızlarımızın gelecekte hem sosyal hem iş hem aile yaşamında başarılı birer birey olabilmeleri için eğitilmesi, onların iyi bir şekilde yetiştirilmesi gerçekten çok önemli. Eğitim çok önemli. Çünkü bu amaçla geçtiğimiz yıllarda okur-yazarlığın ötesinde buradaki programın amacı çocuklarımıza çok daha iyi bir eğitim vermek daha iyi bir yaşam sunmaktır. Geçtiğimiz yıllarda okuryazar olmayan yetişkinlerimize yönelik yapmış olduğumuz Ana-Kız Okuldayız kampanyasında çok ilginç ve acı örneklerle karşılaştım. Birincisi, ülkemizin güney bölgelerinden birisinde bir yaşlı teyze torununa göz damlası yerine siğil ilacı damlatınca o çocuğun gelecekte kör olmasına sebep olabiliyor. Kız çocuklarımızın eğitimi gelecekte onların iş hayatındaki başarıları ile beraber aile hayatlarında, çocukların geliştirilmesinde aldıkları fonksiyonlar dikkate alınarak onları evin içerisinde hem bir öğretmen hem bir doktor hem bir tesisatçı olarak görmek zorunda kalıyoruz. Onun için onları gelecekte ne kadar iyi bir eğitime sahip olarak yetiştirebilirsek ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın da aynası olarak çok daha önemli bir şekilde görevlerini hakkıyla yapabildiklerini görebileceğiz. Ev hayatının da ötesinde kadınlarımızın iş hayatında da son dönemlerde de ciddi başarılara imza attıklarını, çok değişik sektörlerde çok iyi örneklerini bayanlarımızın iş hayatına verdiklerini görüyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Mili Eğitim Bakanlığımızın da destekleri ile İlimizdeki kız çocuklarının eğitim oranlarının artırılmasına yönelik bu çalışmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“4+4+4 İLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAMLILIĞI ARTACAK”

Ordu Valisi Orhan Düzgün, yeni eğitim sistemi ile kız çocuklarının okula devamlılığın artacağını vurgulayarak, “4+4+4 eğitim sistemiyle artık kız çocuklarımızın okula devamlılığı artacak. Geçtiğimiz yıllara baktığımızda İlköğretimde ilimizde durumun kötü olmadığını sizlere ifade etmek istiyorum. İlköğretimde kızların okula devam oranları, okullaşma oranları yüzde 98’di. Ama ortaöğretimde bunun biraz daha düştüğünü görüyoruz. Yüzde 68. Önceki yıllara göre bu artış gösteren bir oran. Önümüzdeki yıllardan itibaren, lise ve ortaöğretim çağında da genç kızlarımızın okula devam oranlarının artırılmasına yönelik bu projenin de önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum. İlimizin güney bölgelerinde yerleşimin çok dağınık olması,coğrafi koşulların zorluğu, öğrenci sayısını yetersiz olması sebebiyle her köyümüzde, her beldemizde yeteri kadar okulumuz olmuyor çünkü okulun olmasın için gereken yeterli sayıda öğrenciye sahip değiliz. Bu nedenle öğrencilerimizi taşımalı sistemle en yakındaki merkezi okullara taşıyarak eğitim ve öğretim vermeye çalışıyoruz. Taşımalı sistem devam ederek Ordu’da her gün 25 bin öğrenciyi taşımalı sistemle taşıyoruz. Türkiye’deki oranlara bakıldığında da en yüksek oranın Ordu’da olduğunu söyleyebilirim. Bu amaçla bu yıl bazı ilçelerimizde, il merkezimizden olmak suretiyle 6 yeni öğrenci yurdu ve pansiyon yapılma durumu var. Bunların tamamlanmasıyla öğrencilerimiz hafta sonları ailelerinin yanlarına gidebilecekler ama okullarının hemen yakınında bir öğrenci pansiyonunda kalmak suretiyle kız çocuklarımızın da okula devam oranının artırılmasına yönelik ciddi çalışmamız var” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Toplantıda çok sayıda öğretmen hazır bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: