Vali Erden: Dünya’da Birkaç Etkin Dil Var, Bunlardan Bir Tanesi De Türkçedir

Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Türkçe Olimpiyatları'nın Uşak etkinliğinde emeği geçen sponsorlar için düzenlenen plaket...

Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Türkçe Olimpiyatları'nın Uşak etkinliğinde emeği geçen sponsorlar için düzenlenen plaket törenine katıldı. Törende bir konuşma yapan Erden, “Dünyada birkaç tane etkin dil var, bunlardan biri de Türkçedir." dedi.

Organizasyona gösterilen hassasiyete teşekkür eden Erden, ”Güzel bir organizasyondu, hassas davranıldı, arızasız icra edildi, İnsanlığın, Anadolu insanının sevgisine ihtiyacı var. Dil vasıtadır. Asıl söylemek istediğimiz; barışın kardeşliğin huzurun yeryüzüne hakim olmasıdır. Bu yönüyle sevgi dili, gönül dili söylemi Türkçemiz için çok uygun ve çok yerinde bir ifadedir.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu insanlarının yüreğindeki destek ile binlerce öğrenciye ulaşıldığını vurgulayan Vali Erden, şöyle devam etti: "Türkçemiz 140 ülkeye ulaşan bir çaba, emek ve gayretle aynı zamanda Anadolu insanlarının yüreğindeki bu desteği ile binlerce öğrenciye ulaşılmış. Dilden öte, lisandan öte, gönül birlikteliği sağlanmış. Bu konuda emeği geçen insanlarımızı, fikir potasında eriten insanlarımızı, bu alandaki çaba için destek veren Anadolu insanlarımızın desteklerini kutluyorum."

Törende konuşan tertip komitesi başkanı Ali Yıldırım, “Ulusal barışa doğru 11. Türkçe Olimpiyatları'nın Uşak il etkinliğini siz değerli dostlarımızın desteği ile gerçekleştirdik, Uşak’ta bir bayram havası, bir şenlik havası, bir düğün havası esti. Böyle bir organizasyonu ilk defa yaptık. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, şu ifadeleri kullandı: “Barışa katkı sağlayan, bu organizasyona desteklerini esirgemeyen sponsorlara ben de teşekkür ediyorum. Çünkü kültürler arası diyaloğu geliştirmek ve dünya barışına katkıda bulunmak için yapın bir projedir. Sponsorların içi rahat olsun, ülkemiz ve insanlarımız için fonlarını güzel yerlerde değerlendirmiş oluyorlar. Güzel yere harcamışlar. Bu fırsat ve imkânları görünce insanların aklına çocuk olmak geliyor. Dünya çocukları, torunlarına kadar anlatabilecekleri güzel anekdotlar yaşıyorlar."

Reklam
Reklam

Uşak Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde yapılan programa, Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Sait Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Kabay ve destekleyici firmaların temsilcileri katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: