Vali Erden’in Kadınlar Günü Mesajı

Uşak Valisi Mehmet ufuk Erden, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle yaptığı açıklamada, kadına yönelik...

Uşak Valisi Mehmet ufuk Erden, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla ciddi adımların atıldığını söyledi.

Dünyada çeşitli ülkelerde toplum içerisinde önemli bir role sahip olan kadınların bugün sahip oldukları ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel alandaki hakları kazanmak için önemli bir mücadele verdiklerini söyleyen Vali Erden, “Bu mücadelenin başlangıcı olarak kabul edilen 8 Mart her yıl Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmaktadır” dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sürekli gelişen ve hızla büyüyen bir ülke olduğunu ve bu süreçte kadınıyla erkeğiyle her vatandaşa önemli görevler düştüğünü söyleyen Vali Erden, “Görüyoruz ki, üreten ve yöneten kadınlarımızın sayısı her geçen gün hızla artmaktadır. Akademisyenler, bilim kadınları, hukukçular, diplomatlar, siyasetçiler, doktorlar, öğretmenler gibi her alanda başarılı kadınlarımızın var olması, devletimizin de sosyal ve iktisadi alanda kalkınmasını sağlamaktadır. Bu sebeple çağdışı bir zihniyetin ürünü olan; kadına uygulanan ayrımcılık, dışlama, şiddet ve hak ihlalleri onaylanacak yaklaşımlar değildir. Ülkemizde yaşanan bu türlü ihlallerin önüne geçmek amacıyla yasal düzenlemeler yapılmaya devam etmektedir. Bu bilinçle ülkemizde güçlü bir kamuoyu oluşturulmuştur. Devletimizin yanı sıra sivil toplum kuruluşları, basın yayın organları, kadın haklarının korunmasına büyük destek vermektedir” dedi.

Mutlu ve huzurlu bir yaşam için kadın haklarının korunmasının önemine de değinen Vali Mehmet Ufuk Erden mesajını şöyle tamamladı; “Kadınıyla erkeğiyle ülkemizde ve dünyamızda huzurlu, mutlu ve barış içinde bir yaşam sürmek temenni ediyorum. Gelecekte vatanımızı yönetecek nesilleri yetiştiren, bizleri eğiten ve şahsiyet kazandıran tüm fedakâr kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: