Vali Erol’un 23 Nisan Kutlama Mesajı

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Vali Muammer Erol bir kutlama mesajı yayınladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 93’üncü yıl dönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Valimiz Sayın Muammer Erol bir kutlama mesajı yayınladı. Vali Erol mesajında şunlara yer verdi:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920’de açılmasıyla ulusal egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu kabul edilmiş, milli iradenin üstünlüğü esas kılınmıştır. Bu tarih sadece TBMM'nin açılış tarihi değil, milli iradenin hayat bulduğu önemli bir dönüm noktasıdır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günün yıldönümü olarak kutlanmaya başlanan bayram, ilk kez 23 Nisan 1920’de “Hakimiyet-i Milliye Bayramı” adıyla kutlanmış, daha sonra Mustafa Kemal Atatürk 1929 yılında 23 Nisan bayramını çocuklara armağan etmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu bayram, insanlar arasındaki sevgi, dostluk ve kardeşlik bağlarının gelişmesine katkı sağlaması özelliğiyle, dünyada eşi ve benzeri olmayan bir bayramdır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramının dünya çocuklarının katılımıyla kutlanması barış ve kardeşlik gibi değerlerin paylaşılmasına, farklı kültürlerin buluşmasına ve kaynaşmasına vesile olmaktadır. Bayram, İlimizde de her yıl olduğu gibi büyük bir sevinç ve coşkuyla kutlanacaktır.

Reklam
Reklam

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 93’üncü yıldönümünde; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan uğruna canını vermiş aziz şehitlerimizi şükran ve minnet duygularıyla yad ediyor, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, sevgilerimi sunuyorum"dedi.

Ajans23/Arzu Akın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: