Vali Göksu'nun emekliliği onaylandı

İZMİR (İHA) - İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu, emeklilik dilekçesinin onaylanarak cevabının dün akşam itibariyle kendisine ulaştığını açıkladı. Vali Göksu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ne (İGC) yaptığı veda ziyaretinde İzmir'e küskün olmadığını aksine çok güzel duygularla ayrıldığını söyledi.

Emekliliğini talep ettikten sonra kendisi hakkında soruşturma yapmak üzere müfettiş talep eden İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu, veda ziyaretlerini de makam aracıyla değil sivil bir araçla gerçekleştiriyor. 35 AZ 507 plakalı sivil bir araçla İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ne gelen Vali Göksu'yu kapıda Cemiyet Başkanı Erol Akıncılar ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. İGC Başkanı Erol Akıncılar, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, İzmir Valisi'nin İzmir'de görev yaptığı 2.5 yıl boyunca İzmir basını tarafından adım adım takip edildiğini ifade ederek, "Sayın valim İzmir'e atandığında bizleri ziyaret etmişti. Biz o zaman 'Sayın Valim, İzmir basınının farklı bir yeri var. Doğru yaparsanız, doğru yaptığınızı, yanlış yaparsanız da yanlış yaptığınızı yazarız' demiştim. Ama 2.5 yıllık sürede sayın vali hiç yanlış yapmadı. Biz de hiç kötü bir şey yazmadık. Bugün de size sahip çıkıyor ve şu çağrıda bulunuyorum. 36 yıldır devlete hizmet eden bir insana bugün artık devletin de sahip çıkması lazım, Başbakan'ın, İçişleri Bakanı'nın sahip çıkması lazım" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bu sözler üzerine memnuniyetini dile getiren Vali Göksu ise, "Bu sözlerinizle hayatımın en önemli ödülünü aldım" dedi. İzmirli'nin kendisine sahip çıktığını, sivil toplum kuruluşlarının, işadamlarının, İzmir halkının kendisini ikna etmek için büyük bir çaba içine girdiğini, kendisine sürekli telefonlar geldiğini kaydeden Göksu, "36 yıllık meslek hayatımı böyle noktalamak istemezdim ama çok güzel duygularla ayrılıyorum. Ben asla İzmir bana sahip çıkmadı demiyorum" dedi.

Kendisini ikna etmeye yönelik çabalardan ve gösterilen sevgiden çok duygulandığını ifade eden Vali Göksu, ancak artık bu yöndeki çabaların bir anlam taşıyamayacağını, çünkü emeklilik dilekçesinin onaylandığını açıkladı. Göksu, "Emeklilik dilekçem onaylandı ve cevabı bana dün akşam ulaştı. Artık emekliliği onaylanmış bir vali olarak konuşuyorum" şeklinde konuştu.

Emekliliğini istemeden önce kendisine hiçbir şekilde bu yönde bir telkin yapılmadığını da vurgulayan Göksu, "Ben emeklilik dilekçemi yazıp imzaladıktan sonra eşimi arayıp haber verdim. 'Göksu ailesine hayırlı olsun' dedim" dedi.

Reklam
Reklam

İzmir'de çok iyi bir takım oyunuyla başarılı işlere imza attıklarını kaydeden Göksu, "Türkiye'de ilk kez bir vali kendisi hakkında soruşturma yapılması için müfettiş talep ediyor. Halis Toprak ile 32 yıllık dostluk ilişkisi dışında hiçbir ilişkim olmadı. Evimin anahtarlarını bile müfettişlere verdim. Siz de gidip görebilirsiniz, evimde Toprak markalı bir fayans dahi yoktur" diye konuştu.

Bir yargısız infazla meslek hayatının son bulmasına ve İzmir ile ilgili projelerinin yarım kalmasına üzüldüğünü ifade eden Göksu, bundan sonra Ankara'daki evinde ikamet edeceğini söyledi.

Göksu, Ankara'da oturmasının bundan sonra politikaya atılacağı şeklinde bir hazırlık olup olmadığının sorulması üzerine ise, "Yarın ne olacağı belli olmaz ama inşallah belki bir sivil toplum örgütünde, belki bir dernekte, yani şimdiden bir şey söylemek zor ama bu maç bir şekilde devam edecek" cevabını verdi. Göksu, bundan sonra ne yapacağına bir süre dinlendikten sonra sakin bir kafayla karar vereceğini de sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Cemiyette basın mensuplarıyla da bir süre sohbet eden Vali Göksu'ya Cemiyet Başkanı Akıncılar, İzmir için en çok hayal edip de gerçekleştiremediği bir projesi olup olmadığını sordu. Vali Göksu, bu soruya ise, "Evet var, en çok hayal ettiğim şey İnciraltı'nda 3 bin kişilik bir kongre merkezi yapmaktı" yanıtını verdi.
Göksu, ziyaretinin ardından Cemiyet Başkan ve üyelerine veda ederek ayrıldı.