Vali Güler: "Önlemler gerekliydi"

İSTANBUL (İHA) - İstanbul Valisi Muammer Güler, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın ziyareti nedeniyle alınan yoğun güvenlik önlemleriyle ilgili olarak, "Bu ziyaretin hassasiyeti ve risk değerleri nedeniyle bu tedbirlerin en üst seviyede uygulanması gerekiyordu" dedi.

Atatürk Havalimanı Devlet Konuk Evi'nde İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ı uğurladıktan sonra açıklama yapan Vali Güler, özellikle ziyaretin ilk gününde yaşanan trafik çilesine değindi. Güler, Cumhurbaşkanı Ahmedinajad'ın İstanbul'a yaptığı çalışma ziyaretinde ilgili olarak, "Bildiğiniz gibi dün ve bugün özellikle dün emniyet ve trafik tedbirleri en üst seviyede aldırıldı. Bu ziyaretin hassasiyeti ve risk değerleri nedeniyle bu tedbirlerin en üst seviyede uygulanması gerekiyordu. Özellikle havaalanındaki başka hassasiyetler nedeniyle buradaki tedbirler daha yoğun şekilde uygulandı. Bugün düne göre daha az seviyede uygulandı. İstanbul'da günlük hayatın belli oranda sıkıntıya girdiğini biz de gördük. Ama böyle bir ziyarette muhtemel olup çıkışlar daha büyük sıkıntılar getirebileceği de değerlendirildiğinde sevgili İstanbulluların bunu anlayışla karşılamalarını istirham ediyorum. Ama çok kritik ve hassasiyet arz eden bir geziydi. Böylesine önemli böylesine üst düzeydi bir gezide böyle önlemler alınması gerekiyordu" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Ahmedinajad'ın havalimanından helikopterle alınıp kalacağı otele götürülme olasılığını soran basın mensuplarına Vali Güler, "Bu bir olasılıkta vardı ama bu dişilerinin bilgisi dahilindeydi. Bu tip konuklar için genelde havalimanından helikopterle ve deniz araçlarıyla götürülüp-getirilmesi gündeme alınabilir. Ama İran Heyeti de kalabalıktı. Sadece Cumhurbaşkanı gelmemişti" dedi.