Vali Güler'den 1 Mayıs değerlendirmesi

İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul genelinde bugün gerçekleştirilen gösterilerde gözaltına alınanların sayısının 530, yaralananların sayısının ise 38 kişi olduğunu açıkladı.

"Polis Vazife ve Selahiyetleri Kanunun ön gördüğü zor kullanmayı polis tamamen kanun çerçevesinde kullanılmıştır" diyen Güler, "Kanunsuz eylemi sürdürme konusundaki inatlaşma ortamının kimseye fayda getirmediğini, böylesine olumsuz görüntüler yarattığını ve polisin de geniş önlemler almaya zorlandığını söylemek istiyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Bir dahaki 1 Mayıs'ın böylesine tedbirleri bir daha almaya gerek bırakmadan, bir barış ve demokrasi ortamında gerçekleşmesini dileyen Vali Güler, istifasının istenmesine ilişkin de, "Herkes kendi sorumluluklarını yeniden gözden geçirsin. Herkes kendini sorumluluklarıyla değerlendirsin. 1 Mayıs kimsenin tekelinde değildir. Türk işçisini sadece bir sendika temsil etmemektedir. Aynı argümanı yıllardan beri kullanarak gerginlik ortamını sürdürmenin kimseye faydası yok" sözleriyle değerlendirdi. (ANKA)