Vali Güler'den Formula 1 değerlendirmesi

İSTANBUL (İHA) - İstanbul Valisi Muammer Güler, Formula 1 organizasyonunu başarıyla tamamladıklarını belirterek, "Bu organizasyon standartlarımızı yükseltti.

Bundan sonra daha büyük organizasyonlara talip olabiliriz. Nihai hedefimiz olimpiyatlar olmalı" dedi.

İstanbul Valisi Muammer Güler'in, Valilik binasında gerçekleştirdiği basın toplantısına çok sayıda basın mensubu katıldı. Güler, İstanbul'un Formula 1 organizasyonunu başarıyla tamamladığını belirterek, "İstanbul 2010'da kültür başkenti olacak. 2012'de Avrupa Futbol Şampiyonası'na talibiz. Uluslararası basketbol organizasyonlarını almak istiyoruz. Nihai hedefimiz olimpiyatlar olmalı. Biz bölgede altyapının tamamlanıp organizasyonun başarılabileceğini gösterdik. Tabi ki dünkü yarışlarda yaptığımız tespitler çok önemli. Bundan sonraki organizasyonlarda ne gibi tedbirler almamız gerektiğini gördük" dedi.

Reklam
Reklam

Formula 1 yarışlarına ulaşım konusunda yaşanan sorunlara da değinen Vali Güler, "Şunu gördük ki, insanlarımızın kendi araçlarıyla gitmeleri gerekmiyor. Toplu taşıma araçları tercih edilirse bunun daha verimli olacağını gördük. Gelecek yıllarda yarış biletinin yanı sıra park biletleri de önceden verilip insanlar direkt parka yönlendirilebilir.

Parktan da araç trafiğine karışmadan özel yollarla piste girebilme imkanları üzerinde duruyoruz. Birçok yerde yaşanan bu tür aksaklıkların yaşanmaması için ve daha iyisini yapabilmek için dersler çıkarmak zorundayız. Bu organizasyon standartlarımızı yükseltti. Bundan sonra daha büyük organizasyonlara talip olabiliriz. Nihai hedefimiz olimpiyatlar olmalı" diye konuştu.

İstanbul Valisi Muammer Güler, başta Formula 1'in patronu Bernie Ecclestone olmak üzere tüm otoritelerin, organizasyonu başarılı bulduğunu da hatırlatarak, "İstanbul'un daha iyisini yapabilmesi için pansiyon turizmini geliştirmesi gerekiyor. Anadolu yakasındaki konaklama tesislerinin arttırılması da şart. İstanbul turizm hareketliliğini geliştirecek daha iyi organizasyonlar yapacaktır" açıklamalarında bulundu.

Reklam
Reklam

Öte yandan, yeni göreve başlayacak olan Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Eşref Uğur Yiğit, İstanbul Valisi Muammer Güler'e nezaket ziyaretinde bulundu.