Vali Güner: Kadınlar üretimde yarışır hale geldi

Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen proje kapsamında kadın...

Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen proje kapsamında kadın çiftçilere, sera ve arı kovanı dağıtımı yapıldı.
Yaklaşık 1 yıl önce kabul gören Ahiler kalkınma Ajansı tarafından yürütülen 'Kadın çiftçilerimizle örtü altı sebze yetiştiriciliği projesi' kapsamanda 20 kadın çiftçiye sera ve 400 adet arı kovanı törenle verildi. Törene katılan Vali Hakan Yusuf Güner’e bal, elma ve yaprak sarması gibi çeşitli hediyeler verdi. Kadın çiftçiler ise, kurs sayesinde büyük çalışma azmi kazandıklarını ifade etti.
Törende konuşan Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Kırıkkale’nin orta Anadolu’nun gözbebeği olduğunu ve bu tür faaliyetler ile kadınların üretmede yarışır hale getirdiklerini kaydetti. Güner, "Kırıkkale en güzel yolda ilerliyor çiftçilerimiz tüketimde değil üretimde var kadınlar üretimde bulunsunlar. Bu tür faaliyetlere çiftlerimiz ne kadar çok ilgi gösterirse biz de o kadar bizlerde o kadar arıtırız." dedi.
Törende İl Tarım Müdürü Ekrem Şener, 2010 Yılı Mali Destek Programı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi kapsamında İl Müdürlüğünce hazırlanan ‘Kadın Çiftçilerimizle Örtü altı sebze yetiştiriciliği projesinin’ büyük fayda sağlayacağını kaydetti. Şener, "24 Mart 2011 tarihinde imzalanan sözleşme ile uygulanmaya başlayan projemiz ile ilimiz merkeze bağlı Aşağı Mahmutlar, Yukarı Mahmutlar, Hasandede ve Karaçalı köylerinde belirlenen 60 kadın çiftçimizin örtü altı sebze yetiştiriciliği konusunda teorik ve uygulamalı eğitimleri tamamlandı." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz