Vali Güvenç: Başımıza Ne Geliyorsa Kayıtsızlıktan Geliyor

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, "Başımıza ne geliyorsa kayıtsızlıktan, hesapsızlıktan geliyor. Kayıt dışı istihdamdan kayıtlı istihdama...

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, "Başımıza ne geliyorsa kayıtsızlıktan, hesapsızlıktan geliyor. Kayıt dışı istihdamdan kayıtlı istihdama geçildikçe, önümüz daha da açılacaktır." dedi.

Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından "Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Teşvik Uygulamaları" konulu seminer düzenlendi. Semire katılan Vali Güvenç, düzenlenen seminerin önemine değinerek, toplantının taraflar adına verimli geçmesini diledi. Son on yılda Türkiye'de bir tarih yazıldığını kaydeden Vali Güvenç, bunun hayatın her alanında atılan olumlu adımlar sayesinde gerçekleştiğini vurguladı. Mutlaka kayıtlı ekonomiye geçilmesi gerektiğini belirten Vali Güvenç, "Bu işte geri dönüş yoktur. Dört yıl önce kayıt dışı istihdam yüzde 44 civarındaydı, şimdi ise yüzde 30'un altına inmiştir. Bir puanlık kayıt dışı istihdamın bu ülkeye bedeli 823 milyon liradır. Demek ki dört senede yüzde 10 iyileşme olduysa 10 milyar lira genel bütçeye katma değer sağlanmış demektir." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

"Başımıza ne geliyorsa kayıtsızlıktan, hesapsızlıktan geliyor" diyen Vali Güvenç, "Kayıt dışı istihdamdan kayıtlı istihdama geçildikçe, önümüz daha da açılacaktır." şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından, Sigorta Primleri Genel Müdürü Cüneyt Olgaç ve Şanlıurfa SGK İl Müdürü Mehmet Kara tarafından katılımcılara yönelik bir sunum yapıldı. Sunumda başta SGK reformunun ana bileşenleri olmak üzere, birçok konuda dinleyicilere bilgiler aktarıldı.

"AMAÇ, HERKESE ADİL BİR ŞEKİLDE HİZMET SUNMAK"

SGK Şanlıurfa İl Müdürü Mehmet Kara, tüm sigortaların SGK çatısı altında toplandığını ifade ederek, "Amaç, vatandaş odaklı bir hizmet anlayışıyla herkese adil bir şekilde hizmet sunmaktır" dedi.

SGK Sigorta Primleri Genel Müdürü Cüneyt Olgaç ise Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları seminerinde yaptığı konuşmada, düzenlenen yeniliklere ilişkin açıklamalarda bulundu. Yaklaşık 4 yıldır vatandaşların vatandaşlık numaralarıyla sağlık hizmetlerinden faydalanabildiğini hatırlatan Olgaç, ancak sözkonusu uygulamanın bazı kişilerce suiistimal edildiğini vurguladı.

Reklam
Reklam

Cüneyt Olgaç, söz konusu suiistimalleri gidermeye yönelik yeni önlemler alacaklarını belirterek, Kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği içinde kayıt dışılığı sonlandırmaya yönelik çok çeşitli uygulamaları hayata geçirdiklerini dile getirdi. Olgaç, bu konuda yakın zamanda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı arasında ciddi bir uygulamanın daha faaliyete geçirileceğini açıkladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: