Vali Güvenç: Biz Okullarda Ve Sıfır Noktasındaki Evlerde Tedbir Almıştık

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Suriye tarafından Akçakale'ye düşen top mermisiyle ilgili, "Bunlar tamamıyla Tel Abyad'ı...

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Suriye tarafından Akçakale'ye düşen top mermisiyle ilgili, "Bunlar tamamıyla Tel Abyad'ı hedef alan mermiler. Ancak çok yakın olmamız dolayısıyla zaman zaman Akçakale tarafına düşmektedir." dedi.

Bölgede durumun sakin olduğunu, konuyu dikkatle takip ettiklerini belirten Güvenç, "Biz okullarda, sıfır noktasındaki evlerde tedbir almıştık. Almaya devam edeceğiz. Çocukların okula gitmesiyle ilgili planlamamızı yapacağız." ifadelerini kullandı.

VI. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları'yla ilgili basın toplantısı düzenleyen Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, burada Akçakale ile sınır olan Suriye’nin Tel Abyad bölgesinde yaşanan çatışma sırasında ateşlenen top mermisinin Akçakale'ye düşmesini değerlendirdi.

Reklam
Reklam

Güvenç, Suriye'nin sınır komşusu Akçakale ilçesinin Tel Abyad ilçesine çok yakın mesafede bulunduğuna dikkat çekerek, her iki yerleşim biriminin birbirine sıfır noktada bulunduğunu söyledi. Güvenç, şöyle konuştu:
"Esed güçleri Tel Abyad'ı, yani Akçakale Sınır Kapısı'nı kaybetti. Kapı, muhaliflerin eline geçti. Sınırdan 13 kilometre derinlikteki Esed güçleri daha yakına gelmemek kaydıyla Tel Abyad'a havan ve tank mermisi atmakta. Bu mermiler zaman zaman sekerek sınır bölgesinde bizim tarafımıza düşmektedir. Açıklıkla söylüyorum, buradaki atışlar Akçakale ilçemizi hedef almamaktadır. Böyle bir şey düşünmüyoruz. Bunlar tamamıyla Tel Abyad'ı hedef alan mermiler. Ancak çok yakın olmamız dolayısıyla zaman zaman Akçakale tarafına düşmektedir. Saat 14.00 sularında olmuş ve bir tanesi de ilk defa Hükümet Konağı'nın arkasındaki sokağa düşmüştür. Çok şükür, can kaybımız yok, bir vatandaşımız da hafif yaralı, iki binamızda da hafif hasar var." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: