Vali Güvenç: "çelikten Kardeşlerin Katil Zanlıları Tutuklandı"

ŞANLIURFA (İHA) – Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Suruç ilçesinde 2 yıl önce bir petrol istasyonuna...

ŞANLIURFA (İHA) – Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Suruç ilçesinde 2 yıl önce bir petrol istasyonuna yapılan silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Deyyan ile Bilal Çelikten kardeşlerin katil zanlılarının yakalanarak tutuklandığını bildirdi.

Konuyla ilgili Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ve Şanlıurfa İl Jandarma Alay Komutanı Emin Dursun ile birlikte Polisevi’nde basın açıklaması yapan Vali Güvenç, şöyle konuştu:

“2 yıl önce Suruç ilçesinde polis lojmanlarına silahlı saldırı olmuştu. Çok şükür can kaybı yaşanmamıştı. Bunun akabinde AK Parti Suruç İlçe Yönetim Kurulu üyesinin evine silahlı saldırı yapılmıştı. Yine çok şükür can kaybı olmamıştı. Daha sonra da Çelikten ailesi tehdit edildi. Çelikten Petrol’a gelen yüzü poşuyla kapalı olan kişilerin silahlı saldırı sonucunda Deyyan ve Bilal Çelikten kardeşler hayatını kaybetti. O dönemde biz görevde değildik. Buraya geldiğimizde bu olayı aydınlatmaya çalıştık. DNA incelemeleri, MOBESE'leri incelemeye aldık. Dağ kadrosunda bulunan Fergün Elmastaş, Suruç ilçe nüfusuna kayıtlı bir vatandaş. 2003 yılında terör örgütüne katıldı. Timur Ak, İshak Saygun ise Mardin nüfusuna kayıtlı. Suruç’ta 6 vatandaşımızın bu şahıslara yardım ve yataklık talep ettiği, bu eylemlerde bunlara yol gösterdiği takip edildi. Bu 6 kişiden 5’i tutuklandı. Bu terör örgütü üyeleri için de yakalama kararı çıkarıldı. Bunların terör örgütünün dağ kadrolarında olduğunu düşünüyoruz. Bu olayın aydınlatılmasından dolayı çok mutluyum çünkü bu olayın ihbar edilmesine rağmen bu olayın önlenememesi önceki dönemlerdeki gibi, ‘Acaba devlet de bu işin içinde olabilir mi?’ diye akıllara soru işaretleri getirdi. Bu olaydan biz de çok üzülüyorduk. Bunun aydınlatılması, faillerin yargıya teslim edilmesi, yeni anlayışın, hukuk anlayışının daha iyi anlaşılması için çok önem arz ediyordu. Çok şükür arkadaşlarımız bu olayı aydınlattı. Keşke bu coğrafyada hiçbir olay olmasa. Bu topraklarda hiçbir faili meçhule izin vermeyiz. Emniyet Müdürümüze, İl Jandarma Komutanımıza ve diğer personele teşekkür ediyoruz.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: