Vali Güvenç, Iftar Etkinliklerine Katıldı

ŞANLIURFA (A.A) - Vali Celalettin Güvenç, "Her gün bir okulda, 30 gün boyunca iftar" ve Diyanet İşleri Vakfı tarafından Şehit

ŞANLIURFA (A.A) - Vali Celalettin Güvenç, "Her gün bir okulda, 30 gün boyunca iftar" ve Diyanet İşleri Vakfı tarafından Şehit Aileleriyle Muharip Gaziler için verilen iftar programlarına katıldı.

Valilik basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Vali Güvenç, ilk olarak "Her gün bir okulda, 30 gün boyunca iftar" programı kapsamında Cumhuriyet İlköğretim Okulu'ndaki iftar yemeğine katıldı.

Daha sonra Diyanet İşleri Vakfı tarafından Şehit Aileleri ve Muharip Gaziler için verilen iftar yemeğine geçen Celalettin Güvenç, burada yaptığı konuşmada, hayatlarını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Reklam
Reklam

Bu topraklarda akan kardeşkanının durması temennisinde bulunan Vali Güvenç, şunları kaydetti:

"Bu aziz mübarek günde en büyük niyazımız, Allah bu topraklarda akan kanı durdursun. Başka anaların ağlamasını önlesin. Biz diyoruz ki bölüşemeyecek bir şey yok, şu gök kubbenin altında hiçbir insanın diğerine üstünlüğü yoktur. Şu güzelim ülke 70 milyona değil, 100 milyon insana da yeter. Yeter ki akıllı olalım, birbirimizi sevelim, birbirimize anlayış gösterelim. İnsanlar arasında herhangi bir fark olmadığını üstünlüğün ancak ilimde, bilgide, insanlara hizmette olduğunu bilelim."

Şehit yakınları ve gazilere Allah'tan sabır dileyen Vali Güvenç, şehit yakınları ve gazilerin dualarının makbul olduğunu dile getirerek; onlardan ülke için, ülkede akan kardeşkanının durması ve çocuklarımızın bu acıları yaşamaması için dua etmelerini istedi.

Muhabir: Eşber Ayaydın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: