Vali Güvenç: Ulaşmadığımız Tek Bir Genç Kalmayacak

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Dershaneye gidemeyen 700 öğrenci için Şanlıurfa’da açılan iki eğitim merkezinin açılışında...

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Dershaneye gidemeyen 700 öğrenci için Şanlıurfa’da açılan iki eğitim merkezinin açılışında "Ulaşamadığımız tek bir genç kalmayacak.” dedi.

Yaklaşık 400 öğrenciye üniversite hazırlık, 300 öğrencinin ise SBS sürecinde katkı sağlayacak Özyurt ve Umut Eğitim merkezleri törenle hizmete açıldı. 700 yeni öğrenciye umut olması beklenen eğitim merkezlerinden, dershaneye gidemeyen öğrenciler faydalanacak.

SODES projeleri kapsamında kurulan Özyurt Okuma Salonu, YGS-LYS hazırlık sürecinde 400 öğrenciye hizmet verecek. Eyyüp Peygamber Mahallesi'nde kurulan Özyurt Etüt Merkezi öğrencileri üniversiteye hazırlarken, Devteşti Mahallesi'nde kurulan Umut Etüt merkezi ise öğrencileri liselere hazırlayacak.

Reklam
Reklam

Özyurt Etüt Merkezi'nin açılış töreninde konuşan Vali Celalettin Güvenç, insan eksenli hizmet anlayışına vurgu yaptı. SODES projelerine 400 bin liralık kaynağın aktarıldığını dile getiren Güvenç, topluma fayda sağlayan tüm projeleri desteklediğini ifade etti.

“Ayakları yere basan, projemizi Ankara’ya gönderdik, bu eser ortaya çıktı." diyen Güvenç, Parolamız, felsefemiz, iddiamız, inancımız şu. Ulaşmadığımız tek bir genç kalmayacak, ulaşamadığımız tek bir yaşlımız kalmayacak. Ulaşamadığımız tek bir bayan kalmayacak. Ulaşamadığımız tek bir engellimiz kalmayacak. Ulaşamadığımız ihtiyaç halinde olan bu coğrafyada yaşayan tek bir insan kalmayacak. Hepsinin mutluluğunu, rahatının iyi olmasını her türlü idealin üstünde tutuyoruz ve tutacağız. Bunu nasıl başaracağımızı söylersek Türk modeli oluşturacağız. Çok şükür Türk modeli diyebileceğimiz bize has bir model gelişti. Sivil toplum, yerel idare, bakanlık, hükümet el ele, gönül gönüle, ayrım yok, kavga, rant peşinde koşulmak yok.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bu coğrafyada yaşayan insanların en güzelini hak ettiğini vurgulayan Güvenç, yüzlerin gülme zamanı geldiğini belirtti. Güvenç, ulaşılamayan gençlere ulaşmak için de hayırsever ve işadamlarından destek istedi.

Güzelliklerin, umutların, heyecanların geliştiği bir dönemin artığını ifade Vali Güvenç, şunları kaydetti: “Karamsarlıktan kurtulmayı hak ediyorlar. Bu çalışmalar sonucunda umut umut dalgalar yeşeriyor. Güzellikler yeşeriyor. Heyecanlar gelişiyor. Durmak yok diyoruz. Bunlar yetmez şu anda 40 kültür merkezimiz var. 4 Gençlik merkezimiz. Şu kadar kadına, şu kadar çocuğa ÖSS kursu veriyoruz, SBS kursu veriyoruz; ama şu kadar verdik diye övünmüyorum. Daha ulaşamadığımız çok sayıda gencimiz var. Bütün meslek odalarını, hayırsever sahiplerini, bu ülkeden para kazanan, iş sahibi olan herkesi el atmasını bekliyoruz. Geç olmadan el atın. Varoşlarda, arka mahallelerde, kenarlarda hiçbir çocuğumuz, hiçbir kadınımız umutsuz olmasın.”

Etüt merkezlerinde hafta içi mezun öğrencilere ders verilecek. Hafta sonu da öğleden önce bayanlara öğleden sonra ise okulu devam eden erkek öğrencilere eğitim verilecek.

Reklam
Reklam

Bu arada etüt merkezinde konaklamak isteyen öğrenciler için ise 50 yataklı pansiyonlar oluşturuldu. Umut Eğitim ve Kültür Vakfı'nın SODES ile 'Yarınlardan Umutluyuz 2 Projesi' kapsamında açılan etüt merkezinin açılış töreninden sonra öğrenciler misafirlere defli müzik ziyafeti sundu.

Açılış törenlerine, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Sabri Ertekin, Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Emin Dursun, çok sayıda yetkili ve vatandaş katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: