Vali Güzeloğlu ‘ayak İzi’ Resim Sergisini Gezdi

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile eşi Ayşe Güzeloğlu, ayaklarıyla resim yapan ilk Türk ressam...

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile eşi Ayşe Güzeloğlu, ayaklarıyla resim yapan ilk Türk ressam olan Ayşe Işık'ın 'Ayak İzi' isimli resim sergisini gezdi.

Mersin Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 5 yaşında geçirdiği bir kaza sonrasında kollarını buğday erozyon makinesine kaptıran Işık, annesinin desteğiyle ayaklarını kullanmayı öğrendi. Bugüne kadar Kayseri, Urfa, Trabzon, Balıkesir ve Ankara'da olmak üzere toplamda 27 kişisel sergi ile sanatseverlerle buluşan Işık, ayaklarıyla resim yapan ilk Türk ressam olarak ilk sergisini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın destekleriyle açmıştı. Işık, 28'nci sergisini ise Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MTSO) açarken çalışmalarının tüm engellilere örnek olmasını istedi.

Reklam
Reklam

25 eserin yer aldığı sergide resimlerle ilgili Işık'tan bilgiler alan Güzeloğlu, “Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir. Engelli vatandaşlarımızın desteklenmeleri halinde neleri başarabileceklerini son dönemlerde daha fazla görüyor, başarı mucizelerine şahit oluyoruz. Bu noktada engellilerimizin önündeki engelleri kaldırma çalışmalarımız artarak devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz