Vali Güzeloğlu Gazilerle Bir Araya Geldi

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, yeni mezarlıkta gazilere yer ayrılmasını ve dernek binasının restore edilmesini...

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, yeni mezarlıkta gazilere yer ayrılmasını ve dernek binasının restore edilmesini isteyen gazilerin tüm isteklerinin en kısa sürede yerine getirileceğini söyledi.

Vali Güzeloğlu, Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü dolayısıyla Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesi’ni ziyaret etti. Güzeloğlu’na ziyarette, CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve diğer protokol üyeleri de eşlik etti. Ziyarette konuşan Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Kemal Cındız, Güzeloğlu’nun her zaman gazilere destek olduğunu belirterek, teşekkür etti. Bazı isteklerini de dile getiren Cındız, "Gaziler olarak çocuklarımıza iş imkanı sağlanmasını, kentimizin yeni mezarlığında gazilere yer ayrılmasını ve dernek binamızın restore edilmesini istiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Gazilerin taleplerinin en kısa sürede yerine getirileceğini kaydeden Güzeloğlu da gazilerin milletimizin gönlünde önemli bir yeri olduğunu ifade etti. Görev yaptığım her yerde şehitlerin ve gazilerin önemini vurguladığını aktaran Güzeloğlu, “Nurlanan şehitlerimizin yanında onurlanan gazilerimiz, milleti millet yapan, devleti yaşatan kahramanlarımızdır. Tarihte haksızlığa karşı direnen, ezilenlerin ve zorda olanların yanına gidip Türklük kavramını temsil eden gazilerimiz, dünyanın her köşesinde mücadele eden kahramanlarımızdır. Bizler böylesi kahraman ecdadın torunlarıyız. Ülkemizi ve Mersin'i bize yurt yapan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından bir gazi tarafından Vali Güzeloğlu ile beraberindekilere milli mücadele kahramanlarından Tatarzade Ahmet Refik Bey'in hayatının anlatıldığı kitap takdim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz