Vali Güzeloğlu, Gülnar İlçesini Ziyaret Etti

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, ilçe ziyaretleri kapsamında Gülnar ilçesini ziyaret etti.Mersin Valiliği'nden yapılan yazılı...

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, ilçe ziyaretleri kapsamında Gülnar ilçesini ziyaret etti.

Mersin Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyarette Vali Güzeloğlu'na eşi Ayşe Güzeloğlu eşlik etti. İlçe Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen toplantıda Gülnar Kaymakamı Tekin Dundar tarafından ilçeyi anlatan bir sunum yapıldı. Burada konuşan Vali Güzeloğlu, Gülnar'ın tüm meselelerinin takip edildiğini ifade ederek, "Cumhuriyetimizin 100'ncü kuruluş yıldönümü olan 2023'te bir dünya ülkesi olma hedefiyle çalışmalarımızı planlıyoruz. Ülkemizdeki bu çalışmalar Mersin'e de yansıyor. Bu noktada yoğun bir çaba gösteriyoruz. 2023'ün gerçekleşmesine en önemli katkıyı sağlayacak illerden birisi Mersin olacaktır. 2023'de Gülnar bambaşka olacak. Geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimleri için önemli adımlar da atıyoruz" ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Gülnar'a ulaşım noktasında önemli çalışmaların yapıldığının kaydedildiği toplantıda, 51 kilometrelik Silifke-Mut-Gülnar yolunun 20 kilometresinin tamamlandığı, yolun 2014 sonunda tamamen kullanıma açılacağı belirtildi. Öte yandan, Gülnar-Aydıncık yolunun projesinin yapıldığı, Gülnar eksenli Mut yolunun proje çalışmalarının önümüzdeki süreçte başlayacağı, Gülnar-Ermenek yolunun da harita alımlarının 2013 yılı içerisinde yapılacağı bildirildi. Tüm bunların yanında sulama suyu konusunda ilçede hali hazırda 5 sulama göletinin bulunduğunu ve yeni göletlerin yapılacağı aktarılırken, ilçede yapılması planlanan 300 kişilik bir öğrenci yurdunun ihale aşamasında olduğu ifade edildi. İlçede öğretmen açığı olduğunun daha önce dile getirildiği, bu noktada da öğretmen atamalarının en kısa sürede yapılacağının altı çizildi. İmam Hatip Lisesi'ne bağlı bir spor salonunun da yapılacağının kaydedildiği toplantıda, Gezende Köyü'ne 12 derslikli bir bina kazandırılacağı vurgulanırken, Gülnar Anadolu Lisesi'ne akıllı tahtaların kurulduğunun bilgisi de verildi.

Reklam
Reklam

Toplantıda yer alan köy ve mahalle muhtarlarının taleplerini dinleyerek var olan sorunların çözümü noktasında yetkilileri talimatlandıran Vali Güzeloğlu, daha sonra esnafı ziyaret etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: