Vali Güzeloğlu: Mersin’i gelecekteki hedefine ele ele vererek ulaştıracağız

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu gelecekteki hedefe iş adamları ile el ele vererek ulaşabileceklerini belirtti.Vali...

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu gelecekteki hedefe iş adamları ile el ele vererek ulaşabileceklerini belirtti.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu yeni binasına taşınan Mersin Akdeniz Sanayici İşadamları Derneği (ASİAD) yönetim kurumu üyeleri ile kahvaltıda bir araya geldi.

Güzeloğlu burada yaptığı konuşmada, Mersin ekonomisine katkı sunan ASİAD’ı ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. ASİAD’ın yeni binasının hem kendilerine hemde Mersin’e yakışan bir mekan olduğunu ifade eden Güzeloğlu, “Mersin’de tüm kurum ve kuruluşlarla dayanışma içinde sorunları çözüme ulaştırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Mersin’i gelecekteki hedefine tüm kurum kuruluş ve iş adamları ile el ele vererek taşıyacaklarını vurgulayan Güzeloğlu şöyle devam etti: “Mersin’de tüm konularda ve temel başlıklarda işbirliği içinde tüm kurum ve kuruluşlarımızla dayanışma içinde konuları çözüme ulaştırmayı, sorunları aşmayı ve dayanışma içinde Mersin’i gelecekteki hedeflerine ulaştırmayı amaçlıyoruz. Bu bakımdan Mersin ekonomik ve sosyal ölçekte Türkiye’ye örnek ve öncü sayılacak başarıyı bu birliktelikle elde ediyor. İlimizde biz olabilmeyi, birlikte hareket edebilmeyi ve birlikte çözüm üretebilmeye gayret ediyoruz.”

2011’de Mersin olarak büyük hedeflere bu işbirliği ve dayanışma ruhuyla ulaştıklarını vurgulayan Güzeloğlu, “İşsizlikte Türkiye şampiyonu ve istihdamı en hızlı artıran il olma başarısına bu şekilde ulaştık. Dış ticarette İstanbul’dan sonra 1,3 milyon konteynır tiyu ile Türkiye’nin en büyük dış ticaret yapılan 2’nci limanına sahip olan Mersin, vergi tahsilatı sıralamasında da ülkemizin 6’ncı büyük kentidir. Ülkemizin 2023 hedefine en büyük katkı sunan illerin başında gelen Mersin, reel sektörün temsilcisi, kurum ve kuruluşların ortak heyecan ve çabasıyla hedeflerine ulaşacaktır.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

ASİAD Başkanı Mehmet İlhan ise Türkiye’nin en önemli illerinden olan Mersin’i yapacakları ekonomik ve sosyal projelerle daha iyi konumlara geleceğini kaydetti. “En kısa zamanda Barcelona’yı geçeceğiz demiştik ama 5 yıl sonra Singapur’a rakip olacak bir kent haline geldik” diyen İlhan, “Sayın Valimiz bir orkestra şefi gibi ilimizi toparlayıp değer kattı. Çukurova Bölgesel Havaalanının faaliyete geçmesi, 2013’te yapılacak Akdeniz oyunları, Antalya –Mersin karayolunun tamamlanması ilimizin önemini daha da artıracak” şeklinde konuştu.

ASİAD olarak sosyal ve ekonomik projelerde iyi olan her şeyin yanında olacaklarını vurgulayan İlhan, “Tüm kurumlarımızla istişare ederek en iyisini yapma gayretinde olacağız” dedi. Dernek binasını gezen Güzeloğlu’na ASİAD Başkanı İlhan tarafından sedef kaplamalı Osmanlı şekerdenliği hediye edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz