Vali Güzeloğlu Yeni Sanayi Sitesi Yapımının Takipçisi Olacağım

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, yeni bir sanayi sitesi yapılması hususunun takipçisi olduğunu belirterek, "Sanayi...

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, yeni bir sanayi sitesi yapılması hususunun takipçisi olduğunu belirterek, "Sanayi sitesi için yer yok' gibi bir söylemi aşacağız." dedi.

Mersin Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (MESOB) 2012 Yılı Başkanlar Toplantısı Vali Güzeloğlu’nun da katılımıyla gerçekleştirildi. Birlik hizmet binasında yapılan ve il genelindeki 72 meslek odası başkanının da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Güzeloğlu, esnaflarla bir araya gelmenin kendisine huzur verdiğini kaydetti. "Esnaf sadece ekonomik faaliyet yapan değil, bizi biz yapan değerleri taşıyan ve beraberliğimiz temsil ederek geleceğe taşıyan önemli bir kesimdir." diyen Güzeloğlu, "Para kazanmaktan ziyade gönül kazanan, darda olana yardım eden, kendisi için istediğini komşusu için de isteyen esnaflarımızı yaşatmak zorundayız. Esnafı yaşatalım ki ekonomimiz yaşasın, toplumsal barış yaşatılsın. Bu denli önemli olan esnaflarımıza sahip çıkmak bir mecburiyettir." ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Esnafların yaşadığı sıkıntıları kendi sıkıntısıymış gibi gördüğünü anlatan Güzeloğlu, "Esnaflarımızın işi bizim işimizdir. Yaşanılan sorunları kendi sıkıntımız gibi görüyoruz, böylece sorunların çözümüne ilişkin önemli adımlar atıyoruz. Mersin'e yeni bir sanayi sitesinin yapılması konusunun da yakın takipçisiyiz. Bu noktada herkes sorumluluğunu yerine getirecektir. Sanayi sitesi için yer yok' söylemini aşacağız. Bunun için gerekli çalışmalar sürdürülüyor. Yazılar yazıldı, cevap bekleniyor." diye konuştu.

MESOB Başkanı Talat Dinçer ise Vali Güzeloğlu'nun var olan sorunların çözümünde bir lokomotif görevi üstlendiğini söyledi. Geçmiş dönemlerde hiçbir valinin esnaflarla iç içe olmadığına vurgu yapan Dinçer, şunları kaydetti: "Çalışkan bir valimiz olduğu için şanslıyız. Tüm ilçelerimizdeki esnaflarımızla oturduk, sorunları çözmeye çalıştık. Valimiz küçük görünen ama aslında önemli olan konular üzerindeki sorunları da verdiği talimatlarıyla çözüme kavuşturdu. Orta ölçekli bir sanayi sitesinin yapımı için de yerel yönetimleri göreve çağıran valimiz, taşıma alanında gerekli olan D4 ve K belgeleri için de bizleri Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım ile görüştürdü. Birliğimize yakın olan ve her sıkıntımızda bizlerin yanında olan valimize çok teşekkür ediyorum.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: