Vali Güzeloğlu’ndan Serbest Bölge Değerlendirmesi

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Serbest Bölgesi’nin ticaret hacmini yüzde 42 arttırarak, Türkiye’de ticaret...

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Serbest Bölgesi’nin ticaret hacmini yüzde 42 arttırarak, Türkiye’de ticaret hacmi en fazla artan serbest bölge olduğunu bildirdi.

Mersin Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Güzeloğlu, serbest bölge verilerini değerlendirdi. Ekonomi Bakanlığı tarafından yayınlanan son verilere göre 2011-2012 yıllarında Türkiye’deki serbest bölgelerin toplam ticaret hacminin yüzde 1,8 arttığını belirten Güzeloğlu, Mersin Serbest Bölgesi’nin ise ticaret hacmini yüzde 42 arttırarak, Türkiye’de ticaret hacmi en fazla artan serbest bölge olduğunu ifade etti. Söz konusu dönemde Mersin Serbest Bölgesi’nin ticaret hacminin 3 milyar 832 milyon 246 bin dolar olarak gerçekleştiğinin altını çizen Güzeloğlu, Mersin Serbest Bölgesi’nin Türkiye’nin ticaret hacmi en yüksek olan ikinci serbest bölgesi haline geldiğini vurguladı. Bölgedeki istihdamın 2012’de, 2011’e göre yüzde 20 artarak 7 bin 829’a ulaştığını dile getiren Güzeloğlu, Mersin Serbest Bölgesi’nin istihdamda da Türkiye’nin en fazla büyüyen ikinci serbest bölgesi olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Mersin Serbest Bölgesi’nin genişleme çalışmalarını yakından takip ettiğini de aktaran Güzeloğlu, serbest bölge firmalarıyla bir araya geldiğini ve genişleme sahalarının tamamlanmasıyla birlikte Mersin Serbest Bölgesi’nin Türkiye’nin lider bölgesi olacağını da sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: