Vali Güzeloğlu'ndan Toplum Merkezi Müjdesi

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Akdeniz ilçesindeki Çilek Toplum Merkezi’ni ziyaret ederek, bu yıl içerisinde...

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Akdeniz ilçesindeki Çilek Toplum Merkezi’ni ziyaret ederek, bu yıl içerisinde yeni toplum merkezlerinin açılacağı müjdesini verdi.

Mersin'de göçle gelen vatandaşların oluşturduğu bölgede hizmet veren Çilek Toplum Merkezi’nde davul ve zurna eşliğinde özellikle de çocukların büyük ilgisi ile karşılanan Vali Güzeloğlu, gördüğü ilgiden bir hayli memnun olduğunu ifade etti. Bu merkezleri özellikle çocuklar, kadınlar ve gençler için açtıklarını kaydeden Güzeloğlu, "Buradaki açtığımız kurslarda hepinizin el emeği becerisini geliştirmeyi, eğitim desteklerini sağlamayı, hayata daha güçlü ve güvenli bir şekilde tutunmanızı amaçlıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Ülkemizin ve Mersin'in her köşesinde olduğu gibi özellikle Akdeniz ilçesinde bu gibi toplum merkezlerinin sayısını çoğaltmayı planladıklarını belirten Güzeloğlu, "Bu yıl içerisinde yeni açacağımız toplum merkezleriyle inşallah daha fazla insanımıza, kadınımıza, gencimize ve çocuğumuza hizmet vereceğiz. Bu şehrin her köşesinde yaşayan herkesin meselesini meselemiz kabul ediyoruz. Sıkıntılarınızı çözmek için arkadaşlarımla birlikte canla başla çalışıyoruz” diye konuştu.

Mersin Milletvekili ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın da bu meselelerin Ankara’da takipçisi olduğunu ifade eden Güzeloğlu, şöyle devam etti; "Sayın Bakanımız yaşadığınız sorunların çözümüne dönük büyük bir gayret sergiliyor. Özellikle Sayın Bakanımızın da hepinize selamlarını buradan iletmek istiyorum. Ayrıca bu kurslara katılan hanımefendilere çok teşekkür ediyor, ellerine sağlık diyorum. Yeter ki bu kurslara gelin. Malzeme dahil ne eksiğiniz ve ne isteğiniz varsa hepsini taahhüt ediyoruz. Aldık, alacağız ve daha da fazlasını sağlayacağız. Hiç şüpheniz olmasın.”

Reklam
Reklam

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selahattin Bulut ise, Çilek Toplum Merkezi’nin 2009 yılında hizmete başladığını belirterek, “Çilek, Çay ve Özgürlük mahallelerinde yaşayan insanlarımıza dönük bir hizmet veriyoruz. 2009 yılından bu yana yaklaşık olarak 16 bin kişiye burada hizmet verdik. Bu hizmetler genellikle kursiyerlere yapılmıştır. Bu kurslar genellikle giyim ve mefruşat, okuma yazma, etüt, bağlama ve buna benzer kurslardır. İl Müdürlüğümüz tarafından Çilek Toplum Merkezi’ne bu yıl yaklaşık olarak 50 bin liraya yakın tüketim malzemesi temin edildi. Bu destekleri sağlayan Sayın Valimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Çocukların halk oyunları gösterisi ile süslediği etkinlik, iki kursiyer kadının kadınlar günü ile ilgili okuduğu şiir ile devam etti. Ardından kursiyer kadınlar sırasıyla Vali Güzeloğlu'na desteklerinden ötürü teşekkür etti. Toplum merkezindeki kursları başarıyla tamamlayan kadınlara ödüllerini veren Güzeloğlu, daha sonra toplum merkezi içerisinde kursiyerlerin kendi yaptığı ürünlerin sergilendiği serginin açılış kurdelesini kesti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: