Vali Harput, Karne Heyecanına Ortak Oldu

Bursa’da okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretimdeki yaklaşık 540 bin öğrenci tatile çıktı. 2011-2012 Eğitim-öğretim yılı...

Bursa’da okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretimdeki yaklaşık 540 bin öğrenci tatile çıktı. 2011-2012 Eğitim-öğretim yılı Nilüfer Koç İlköğretim Okulu'nda gerçekleşen karne töreni ile sona erdi. Öğrenciler karnelerini Bursa Valisi Şahabettin Harput’un elinden aldı. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar’ın yanısıra Nilüfer İlçe Kaymakamı Ekrem Çalık, kurum müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

Koç İlköğretim Okulu'nda öğrencilere karnelerini veren Bursa Valisi Şahabettin Harput, "Alacağınız bu karneler yıl içindeki çalışmalarınızla doğrudan orantılıdır. Hepinizin karnelerinin iyi olmasını diliyorum. Sizin başarılı olmanız hem bize, hem ailenize ve sizlere, hem de ülkemize iyi bir gelecek kazandıracak. Biliyorsunuz ki günümüz Dünyasında güçlü olmanın yolu bilgili olmaktan geçiyor. Hedefiniz sadece okulu bitirmek olmasın. En yukarıyı en iyiyi hedefleyin. Kendinizi en iyi şekilde yetiştirmeye çalışın." dedi.

Reklam
Reklam

Karnelerini alan öğrencilerin gelecekte ülkeyi yönetecek kişiler olacağını vurgulayan Vali Harput, "Bu çocukların bilgili, sağlam ve donanımlı yetişmesi ülkemiz ve insanlık adına çok önemli. Çocuklarımızın millî değerlerimize bağlı ve alanında uzman olarak yetiştirilmesi bizlerin görevidir." diye konuştu.

Karne töreni için okula gelen ve çocuklarıyla birlikte karne heyecanı yaşayan öğrenci velilerine de seslenen Harput, "Çocuklarımızın karneleri zayıf olabilir. Lütfen onlara kızmayın, zorlamayın. Çocuklarınıza ders çalışmayı sevdirin. Gerekirse Sizlerde onlarla birlikte çalışın." şeklinde konuştu.

Öğrenci başarısında öğretmen-veli-öğrenci işbirliğinin çok önemli rol oynadığını ifade eden Şahabettin Harput, başarısız olan öğrencilerin ailelerinden, bu sorunun nedenlerini iyi araştırmalarını, kendilerini sorgulamalarını ve gerekli önlemleri almalarını istedi.

Öğrencilerin yoğun bir dönem geçirdiğini hatırlatan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise şöyle konuştu: "Eğitim önemli ve zor bir süreç. Okul yıllarında alınan bilgi ve oluşturulan donanım çocukların ve ülkemizin geleceğini teşkil edecek. Bu öğrencilerimiz ilerde ülkemizin yönetiminde söz sahibi olacaklar ve geleceğimize yön verecekler. Donanımlı okullarda kalite eğitim almak hem öğrencilerimiz hem de ülkemiz için kazançtır. Her şeyi kaybedersiniz ama bilgiyi kaybedemezsiniz. Ben yorucu bir süreci tamamlayan öğrencilerimize ve velilerine iyi tatiller diliyorum."

Reklam
Reklam

"AİLENİN, BASKI YAPMAK YERİNE YAŞANAN SORUNU BULMA YOLUNA GİTMESİ GEREKİR"

Karnelerin sadece öğrencilere ait olmadığını, bu karnelerin herkesin karnesi olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, yaz tatilinin öğrencilerin dinlenmesi ve eğlenmesi için büyük bir fırsat olduğunu, ancak bu tatilinin tamamen derslerden kopma manasına gelmediğini, öğrencilerin tatili iyi değerlendirmelerini ve en güzel yollardan birisinin de kitap okumak olduğunu belirtti. Zayıfı olan öğrencilere ailelerin baskı yapmak yerine yaşanan sorunu bulma ve çözme yoluna gitmesinin daha uygun olacağını ifade eden Atilla Gülsar, ailelerin tatil boyunca çocuklarıyla ilgilenmelerinin ve onlarla vakit geçirmelerinin çocuklar için çok önemli olduğunu söyledi.

Tören yapılan spor salonunun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığı belirten Gülsar, "Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız okullarımıza birçok salon kazandırdı. Bunların sayısının yüze ulaşması hedefleniyor. Eğitime sunduğu katkılardan dolayı eğitim camiası olarak kendisine teşekkür ediyoruz." ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından öğrenciler karnelerini Bursa Valisi Şahabettin Harput’un elinden aldı. Karne alan öğrencilerin Vali amcalarının elini öpmesi dikkat çekti. Törende Vali Harput eğitime yaptığı katkılardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepeye’de plaket verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: