Vali Harput: Uludağ’dan Bursa Ovası'na Bakarken Içim Acıyor

Bursa Valisi Şahabettin Harput, teleferik ile Uludağ’dan inerken içinin acıdığını belirterek, “Güzelim ovayı plansız sanayiye...

Bursa Valisi Şahabettin Harput, teleferik ile Uludağ’dan inerken içinin acıdığını belirterek, “Güzelim ovayı plansız sanayiye teslim etmişiz.” dedi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Demirtaş Rotary Kulübü’nün öncülüğünde yapılan Rotary Kulüpleri Ortak Toplantısı’nda, ilde yürütülen turizm çalışmalarını anlattı. Altın Ceylan’da yapılan toplantıda konuşan Vali Şahabettin Harput, Bursa’nın çok önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

Teleferik ile Uludağ’dan inerken içinin acıdığını söyleyen Harput, “Güzelim ovayı plansız sanayiye teslim etmişiz. Sanayisiz kalkınma olmaz elbette. Ancak Bursa sanayisi bundan sonra katma değeri yüksek ürünler yapmalıdır.” dedi.

Reklam
Reklam

Son üç yılda ana gündemin turizm olduğunu belirten Vali Harput, “Eminim ki sizler de Paris’e, Dubai’ye gittiniz. Ne gördünüz Allah aşkına? Demirden bir kulenin, çöl kumunun pazarlandığını gördünüz. Bir sürü zenginliğe sahip olan Bursa'nın ise turizmde adının bile okunmaması bizim için büyük bir vebal ve tarihi sorumluluktur.” diye konuştu.

Dünyada 1 milyar turistin, 1 trilyon dolarlık bir para sirkülasyonuna neden olduğuna dikkat çeken Vali Harput, bu pastadan Türkiye ve Bursa’nın payını alabilmesinin hem hak hem de görev olduğunu söyledi.
Ekonomi Bakanlığı’nın, Bursa'nın ‘termal turizm bölgesi’ olmasını gündeme aldığını hatırlatan Harput, “Şu anda 7 bin yatak kapasitesine ulaştık. Dağyenice ile ilgili başvurular 1 milyar doları buldu. Türkiye’nin ilk ve tek termal tatil köyü Bursa’da yapılıyor. Avrupa’dan gelecek 55 yaş ve üzeri insanlar için yaşlı tatil köyü kurmak amacıyla başvurular var.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: