Vali Harput'tan Bursagaz'a Ziyaret

Bursa Valisi ŞahabettinHarput, Alman EWE AG’nin ana hissedarı olduğu Bursagaz’ı ziyaret etti.Bursagaz Genel Müdürü Ahmet...

Bursa Valisi ŞahabettinHarput, Alman EWE AG’nin ana hissedarı olduğu Bursagaz’ı ziyaret etti.

Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola tarafından karşılanan Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursagaz’ın enerji sektörüne ve topluma katma değer sağladığı projeler hakkında bilgiler aldı. Bursagaz tarafından Nilüferköy’de geçen eylül ayında açılan Şebeke Kontrol ve Yönetim Merkezi’ni (SCADA) gezen Harput, merkez hakkında projenin mimarlarından bilgi aldı.

Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, 3 milyon Euro’luk yatırımın sonucu ortaya koyulan SCADA Merkezi ile Bursa halkına güvenli ve kesintisiz doğalgaz hizmeti vereceklerini belirtti. Tola, EWE Grup şirketleri arasında yer alan BTC firması ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri SCADA projesinin Türkiye’deki en geniş projeler arasında yer aldığının altını çizerek, Şebeke Kontrol ve Yönetim Merkezi’nin kapasite, izlenebilirlik ve performans yönüyle sektörde örnek bir uygulama olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

Bu yatırım ile herhangi bir doğal afet durumunda SCADA merkezinden bütün doğalgaz şebekesini kontrol edebileceklerini, tek bir merkezden Bursa’daki bütün sistemi izleyebildiklerini, tehlike arz eden noktaları tespit ederek anında gaz kesimi yapabildiklerini aktaran Tola, şirket olarak yenilikçi, gelişime açık, sosyal sorumluluklarının bilincinde olduklarını söyledi.

Bursagaz Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Mehmet Yaşar Çerçi de, 40 okulda 45 özel eğitim sınıfının A’dan Z’ye yenilenerek her türlü ihtiyacının karşılandığı “Engelli Eğitimini Kolaylaştıralım, Topluma Değer Katalım” projesi hakkında bilgi verdi.

Bursagaz’ın gerçekleştirmiş olduğu bu projenin engelli eğitimi adına Bursa için önemli olduğunu kaydeden Harput, bu projenin topluma, engellilere ve engelli ailelerine büyük katkı sağladığını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: