Vali İrfanlıoğlu: Kendi göbeğimizi kendimizin kesmesi gerekiyor

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye’nin her zaman dış güçlerin hedefi olduğunu belirterek, “Artık kendi göbeğimiz...

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye’nin her zaman dış güçlerin hedefi olduğunu belirterek, “Artık kendi göbeğimiz kendimizin kesmesi gerekiyor.” dedi.
Afyonkarahisar’da düzenlenen bir törenle iki polis memuruna 'Devlet Övünç Madalyası' verildi. Törende konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye'nin her zaman konumu itibariyle stratejik açıdan önemli bir ülke olduğunu söyledi.
İrfanlıoğlu, "Topraklarımızda büyük medeniyetler kurulmuş. Ancak, sürekli saldırılara maruz kalarak topraklarından sürülmek istenmiştir. Sadece 250 bin vatan evladı Çanakkale’de şehit bir o kadar da gazi olmuştur. Buradaki insanlar 8 metre ileride düşman mevzilerini bile bile siperlerinden kalkıp saldırmışlardır. Onlar cennette gitmek için bile bile ölüme atlamışlardır. Bizde bu ruhu yaşattığımız sürece, birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettikten sonra bizi kimse yıkamaz. Gelinen noktada 3–4 çapulcu ile değil, dünya ile savaşıyoruz. Terör kendilerinin canını acıtıncaya kadar dünyadaki terör olaylarına karşı hep sessiz kalan bu ülkeler bizimle de uğraşmaktadır. Artık, kendi göbeğimizi kendimizin kesmesi lazım, güçlü olmamız lazım.” diye konuştu.
Türkiye’nin yine eski güçlü dönemlerine döneceğinden hiç kimsenin şüphesinin olmaması gerektiğini belirten Balkanlıoğlu, birlik ve beraberlik içinde, Çanakkale ruhunun yaşatıldığı sürece kimsenin Türkiye ile uğraşmaya cesaret edemeyeceğini anlattı.
Türkiye Harp Malulleri Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı da ülke topraklarının stratejik konumu nedeni ile tarih boyunca daima düşmanların hedefi haline geldiğini söyledi.
Kumartaşlı, Türk Milleti’nin daima aziz bildiği kutsal vatan topraklarını hedef alan her saldırıyı binlerce şehit verme ve gazi olma pahasına korumasını bildiğini belirterek, şunları ekledi: “Dün olduğu gibi bugünde kanlı terör örgütüne yönelik mücadele devam etmektedir. Herkes bilmelidir ki her ne şekilde olursa olsun, vatanımızın bütünlüğünü hedef alan güçler, kahraman güvenlik güçlerimiz ve vatansever Türk insanının mücadele azmi ve kararlılığı karşısında yok olmaya mahkûmdurlar.”
Konuşmalardan sonra Diyarbakır da servis aracında bombalı saldırıya maruz kalan polis memuru İsmail Atalay ile görev sırasında bir kesici aletle yaralanan Çağlar Deniz'e Devlet Övünç Madalyası ve beraatı verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz