Vali Kahraman: Ahilik kurumu huzuru tesis etmeye çalışan bir yapı

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Ahilik kurumunun sadece esnaf arasında değil, tüm dünyada huzuru tesis etmeye...

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Ahilik kurumunun sadece esnaf arasında değil, tüm dünyada huzuru tesis etmeye yönelik bir siyasi yapı olduğunu söyledi.
Vali Kahraman, Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanlığı'nca düzenlenen Ahilik Haftası kutlamaları dolayısıyla açıklama yaptı. Kahraman, “Gerek yapılanması, gerek ortaya koyduğu değerler ve kurallar bu siyasal yapının temel hedefinin mükemmel ve müreffeh bir toplum inşa etme anlayışı olduğunu görüyoruz. Bu kurum bize gösteriyor ki sadece kendini düşünen bir insan, sadece kendini düşünen bir toplum asla mutlu olamaz ve başkalarını da mutlu edemez." dedi.
Vali Kahraman, insanın toplumun bir parçası olduğunu hissetmeden kemale eremeyeceğine dikkat çekerek, Ahiliğin mutlu bir yaşamın ipuçlarını verdiğini belirtti. Ecdadın gözüne, diline, beline sahip olarak fikri, dini, dili ne olursa olsun her milletten insanın takdirini kazandığını dile getiren Vali Kahraman, açıklamasında şöyle dedi: "Birliği aramayanlar birlikte olamaz. Dirliği aramayan dirlik bulamaz. Ecdadımız birliği aradığı için, birliğe inandığı için bir olmuş ve bu yapıyı inşa etmiş. Ne mutlu bize ki önümüzde böylesine eşsiz bir örnek yapı var. Bizler böyle bir yapının, böyle bir mananın mirasçıları olarak bu manayı, bu yapıyı yaşatmakla mükellefiz. Günümüzdeki ticari hayatı, ekonomik hayatı göz önüne alırsak belki böyle bir yapıyı kurmanın zor olduğunu düşünebiliriz. Ama biz en azından hayatımızı bu mana üzerine kurmanın gayretinde ve azminde olmalıyız. Ahiliği kültürel bir değer olmanın ötesinde, sosyal, kültürel ve ekonomik bir kaynak olarak görmeli, her değerini hayatımıza bir kılavuz kabul etmeliyiz. 'Hâk ile sabır dileyip bize gelen bizdendir / İlim, akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir', diyor Ahi Evran Hazretleri. Dilerim ki biz de bu zenginliğe yeni zenginlikler katalım. Dilerim ki biz de ecdadımız gibi cömert, misafirperver olalım. Dilerim ki biz de arzularımızı dizinleyip birliği ve dirliği bulalım. Dirliğimiz ve birliğimiz daim olsun diyorum.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz