Vali Kahraman: En büyük engel insanların bakış açısında

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, kitaplarla dost olma noktasında engel olmadığını belirterek, asıl engelin insanların bakış...

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, kitaplarla dost olma noktasında engel olmadığını belirterek, asıl engelin insanların bakış açısında olduğunu söyledi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan 'Bilgiye Erişimde Engelli Değilsiniz' projesi kapsamında düzenlenen programda konuşan Vali Kahraman, “Hayatta bir çok maddi değeri elde etme noktasında türlü sorunlarla, engellerle karşılaşabiliriz ama hiç kimse bir kitabın bizi düşündürmesini engelleyemez. Kitaplarla dost olmamız noktasında önümüzde hiçbir engel yok. Bugün engelli kardeşlerimizin kitaplarla dost olabilmesi için il halk kütüphanemize, onlara yönelik bir program alındı. Biz en büyük engelin insanların bakış açısında olduğunu düşünerek, attık bu adımı. Ve attığımız adımlarla ilk önce gönüllerdeki engelleri kaldırmanın gayretindeyiz. Ayrıca, en çok kitap okuyanları da belli dönemlerde ödüllendiriyoruz. Biraz önce de belirttiğim gibi modern dünyada var olmamız, bizlerin ilimle ve bilimle olan ilişkisine bağlıdır.“ dedi.
Okunan her kitabın, ülkeyi ve milleti biraz daha yücelteceğine değinen Vali Kahraman, “Okuduğunuz her kitap, size hayatı anlama noktasında farklı bakış açıları kazandıracaktır. Okuduğunuz her kitap medeniyet dünyasında yeni kapılar açacaktır.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından, Vali Kahraman ve protokol üyeleri tarafından Eylül ayı içerisinde en çok kitap okuyan memurlar ile kütüphaneden en çok kitap alan okuyucular ve Türkiye Beyazay Derneği Karaman Şubesi üyelerine, belgeleri ve hediyeleri verildi.
Belgelerin ve hediyelerin verilmesinin ardından, İl Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan 'Bilgiye Erişimde Engelli Değilsiniz' projesi kapsamında alınan sesli okuma programı, ekran büyütme cihazı, masaüstü büyütme cihazı ve kitap okuma makineleri törenle hizmete açıldı. Tören, Vali Kahraman’ın görme engelli vatandaşlar için hazırlanan bölümü gezmesi ve burada İl Halk Kütüphanesi tarafından alınan cihazlarla ilgili yetkililerden bilgi almasıyla sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz