Vali Kahraman, İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle buluştu

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Karaman İmam-Hatip ve Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. İmam-Hatip...

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Karaman İmam-Hatip ve Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. İmam-Hatip Lisesi Erkek Öğrenci Pansiyonu’nda düzenlenen 'Her Ay Bir Konuk' programına katılan Vali Kahraman’a İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy da eşlik etti.

Okul Müdürü Mehmet Yalvaç’ın açılış konuşmasıyla başlayan programda öğrencilere hayat hikayesinden kesitler sunan Vali Kahraman, insanın hedeflerine ulaşması noktasında azimli ve gayretli olması gerektiğine dikkat çekerek, "Ben ‘yok’ diyerek hedeflerinden vazgeçen insanların bu bahanesini mantıklı görmüyorum. Ben yedi yaşımda annemi, dokuz yaşımda babamı kaybettim. Ama gördüm ki Allah bir şekilde insana bir yol açıyor. Nihayetinde hepimiz biliyoruz ki sahipsizin sahibi Allah’tır. Sizler bugün türlü sıkıntılar yaşıyor olabilirsiniz; ama şunu da bilin ki sizlerin sahip olduğu bir çok imkân eskiden hayal bile edilmiyordu." dedi.

Reklam
Reklam

Hayatta en önemli değerlerden birinin doğruluk olduğuna işaret eden Vali Kahraman, bu konuda gösterilecek hassasiyetin insanı insan yapan bir değer olduğunu belirtti. Vali Kahraman konuşmasında şu ifadelere yer verdi "Biz bu ülkenin okuyan gençleri olarak topluma örnek olacak konumdayız. Biz doğru isek toplum doğru olacaktır; biz yanlış isek, eğri isek toplumda yanlışlarla yaşayacaktır. Unutmayın ki doğru ağacın gölgesi eğri; eğri ağacın gölgesi doğru olmaz. Sizler attığınız her adımda bu topluma yön veren insanlar olduğunuzu unutmayın. Bu ülkenin gelecekteki valileri, öğretmenleri, doktorları, bakanları, başbakanları sizlersiniz. Bunu bir hayal ya da imkânsız bir söylem olarak kabul etmeyin. Bu hayatın bir gerçeği… Ve aileleriniz sizleri buraya gönderdi; çünkü sizden doğru olana ulaşmanızı, dosdoğru bir insan olarak yetişmenizi bekliyor. Bunu önemseyin. Dünyada herkes bir seda bırakır; ama kiminin sedası boş, kiminin sedası hoş’tur. Sizler dünyada hoş bir seda bırakmanın gayretinde olun. Adam olmak bir makama ulaşmak değildir. Adam olmak yüce ile yüksek olanı ayırt edebilmektir. Herkes yükselebilir; ama herkes yücelemez. Sizler hem yüksek olanı hem de yüce olanı hedefleyin.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: